• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C

Erdoğan'a küfretmeden açılan dava sayısı: 1845!

"Cumhurbaşkanı'na hakaretle ilgili konuda şu ana kadar Bakanlığımızca kovuşturma izni verilen dosya sayısı bin 845'tir.
Erdoğan'a küfretmeden açılan dava sayısı: 1845!

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Bozdağ, Cumhurbaşkanına yönelik hakaretlerin yüz kızartıcı olduğunu söyledi.

Bozdağ şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'na hakaretle ilgili konuda şu ana kadar Bakanlığımızca kovuşturma izni verilen dosya sayısı bin 845'tir.

"Ben okuyamıyorum bile, yüzüm kızarıyor, sinkaflı cümleler, kelimeler; bir düşünce açıklaması değil, tamamen küfür ve hakaret, büyük bir kısmı da sinkaflı. Ben isteyen milletvekillerimize verebilirim. Yüzü kızarmadan arkadaşlarımızın okuyabileceğini zannetmiyorum. Küfretme özgürlüğü kimsenin olmamalıdır."

Cumhurbaşkanına hakaret davalarında %500'lük artış

Recep Tayyip Erdoğan’ın hem Başbakanlık hem Cumhurbaşkanlığı döneminde, Erdoğan’a hakaretten çok sayıda vatandaşa dava açıldı. Facebook’tan Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle en son 13 yaşında bir çocuk gözaltına alınırken, haftabaşında Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden bir öğrenci ders sırasında gözaltına alınaraktutuklandı.

bianet’in Medya Gözlem Raporu’na göre, 2015’te 19 gazeteci ve 2 karikatürist dahil toplam 28 kişinin eski Başbakan ve CumhurbaşkanıErdoğan’a hakaret veya kişilik haklarına saldırıdan toplam 21 yıl 6 ay 19 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Eski CHP milletvekili Melda Onur’un “Cumhurbaşkanı'na hakaret” davalarına dair bilgi edinme başvurusunu 17 Mart 2015’te yanıtlayan Adalet Bakanlığı, Abdullah Gül'ün yedi yıllık görev sürecinde 1359 dava izni talebi geldiği; 545'inin kabul edildiği ancak tutuklama olmadığı; Erdoğan'ın yedi aylık Cumhurbaşkanlık dönemindeyse 236 dava izni talebi geldiği, 105'ine izin verildiği, 8 kişinin tutuklandığını bildirmişti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden Yrd. Doç. Kerem Altıparmak, 2007 yılında 26 davaya konu olan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e göre 1300'ü bulan Erdoğan davalarının yüzde 500'lük bir artışa işaret ettiğini  söylemişti.

2012’de AİHM, dönemin Başbakanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla BirGün gazetesi yazarı Erbil Tuşalp’in 10 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırılmasıyla ilgili Türkiye’yi mahkum etmişti. 

 

bianet

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20