• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C

Erhürman: “Amacımız 2019 yılı sonunda bu işi bitirmek”

Başbakan Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yeni Ercan Havalimanı’nın inşaatında incelemelerde bulundu.
Erhürman: “Amacımız 2019 yılı sonunda bu işi bitirmek”

Başbakan Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, yeni Ercan Havalimanı’nın inşaatında incelemelerde bulundu.

Başbakan Erhürman, yeni havalimanının 2019 yılı sonuna doğru tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. 

ATAKAN 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, inceleme öncesindeki açıklamasında, TNT tarafından sürdürülen yeni Ercan havaalanının inşaatının tüm birimlerini yerinde inceleyeceklerini kaydederek, inşaatta belli bir aşamanın geçildiğini, özellikle 2019 yılının başı ile beraber, Şubat sonu Mart başı gibi ciddi anlamda fiziki değişimlerin görüleceğini kaydetti.

Bakan Atakan hedeflerinin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramında yeni Ercan Havaalanı’nı her şeyi ile hayata geçirmek olduğunu söyledi. 

ERHÜRMAN 

Başbakan Tufan Erhürman, ülkenin turizm ve yüksek öğrenim ülkesi olarak havalimanının öneminin de büyük olduğunu kaydederek, göreve geldikleri ilk günden itibaren bu konuda hızla yol alma çabası içinde olduklarını dile getirdi.

2019 yılı itibarı ile çalışmaların önemli oranda tamamlanacağı bir evreye girileceğinin altını çizen Başbakan Erhüman, hedeflenenin de 2019 yılı sonunda bütün çalışmaların tamamlanması olduğunu belirtti. 

Başbakan, “Bu çerçevede biz de hükümet olarak her türlü desteği çabayı ve tabi denetimi ve gözetimi yapmaya devam edeceğiz Amacımız 2019’un içinde gerekli gelişmeleri hızla tamamlamak ve 2019 sonunda da bu işi bitirmek” dedi.

Konuşmaların ardından, inşaat hakkında teknik bilgiler verildi. Daha sonra inşaat binası yerinde incelendi.

Başbakan Erhürman incelemeden sonra yaptığı açıklamada ise, yeni havalimanının 2019 Şubat-Mart ayları gibi bitme nokrasına ulaşacağını söyleterek, hedefin de 2019 sonu olduğunun altını çizdi.

Erhürman, “Hepimizin ortak çabası bu süre içerisinde takvimi doğru kullanarak 2019 sonuna bu işi bitirmek” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20