• BIST 12899.35
  • Altın 6610.06
  • Dolar 48.9754
  • Euro 55.7866
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Erhürman: Bu akşam çocuklarımız için sokakta olacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu akşam gerçekleştirilecek yürüyüşü anımsattı ve “Bu akşam çocuklarımız için sokakta olacağız” ifadelerini kullandı.
Erhürman: Bu akşam çocuklarımız için sokakta olacağız

Erhürman’ın açıklaması şu şekilde: 

“Ülkeyi bölmeyelim, parçalamayalım, çocuklarımızı birbirine kırdırmayalım, bu ülkenin sorunu olmayan bir konuyu insanlarımızı birbirine düşürecek bir meseleye dönüştürmeyelim, ayrım gözetmeksizin tüm çocuklarımızın yüksek yararını koruyalım diye çok uğraştık.
Diyalog yoluyla, akıl yoluyla bu işi halledebiliriz, alternatifler var dedik. En ağır eleştirilerin muhatabı olmayı göze alarak yaptık bütün bunları.
Ama artık yeter. Baskıyla, dayatmayla, halk için değil hem de halka rağmen, tepeden inme bir yaklaşımla ortaya konan, çocuğun yüksek yararını gözetmeyen bu tavrı asla kabul etmiyoruz. 
Bu ülkede bir halk var ve o halkın bir iradesi var. Kendisi, annesi, babası nerede doğmuş olursa olsun, inansın, inanmasın bu ülkede kardeşçe, huzur içinde yaşamak isteyen yurttaşlardan oluşan bir halktır bu. 
"Türkiye'yi sevenler-sevmeyenler" diye ayıramazsınız. Öyle bir ayrım yok. Bu halk bir bütün olarak Türkiye'de kimin canı yanarsa yansın kendi canı yanmış gibi hisseder. Türkiye için her şeyin en güzelini ister. 
"Türkiyeli-Kıbrıslı" diye de ayıramazsınız. Bu halk bir bütün olarak bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamak ister. 
Bizi yordunuz, bizi öfkelendirdiniz. Öfkemiz var ama aklımız da var. Değiştirme, dönüştürme, başkalaştırma çabalarına da, bölme, parçalama çabalarına da hayır diyoruz. 
Bu akşam, dayatmaya, baskıya, değiştirilmeye, dönüştürülmeye, başkalaştırılmaya, bölünmeye, parçalanmaya, çocuklarımızın birbirine kırdırılmasına hayır, barış içinde, kardeşçe bir arada yaşamaya, akla evet demek için, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN sokakta olacağız...”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
1/20