• BIST 13251.85
  • Altın 6730.08
  • Dolar 48.8262
  • Euro 55.6379
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 16 °C

Eroin’e 4 yıl hapis…

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 200 gram eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanan sanık Erkan Yeşilyayla dün yargılanarak hapse mahkûm edildi.
Eroin’e 4 yıl hapis…

Evrim Kamalı

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 200 gram eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanan sanık Erkan Yeşilyayla dün yargılanarak hapse mahkûm edildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay huzurunda görüşülen karar duruşmasında sanık oy birliği ile 4 yıl hapse mahkûm edildi.

Ağır ceza heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Başkan Ömer Güran, Olcay Yarar’ın 1 Ağustos 2014 tarihinde Türkiye-Adana’da Cemal Aytiç isimli şahısla buluşup, sanık Yeşilyayla’ya getirilmek üzere 200 gram eroin aldığını, Olcay Yarar’ın aynı gün uçağa binip iç çamaşırına sakladığı uyuşturucu maddeyi KKTC’ye ithal ettiğini belirtti. Güran, sanık Yeşilyayla’nın Ercan’a gelen Olcay Yarar’ı aracı ile alıp Lefkoşa’ya getirip bir pansiyona yerleştirdiğini ve getirdiği uyuşturucu maddeyi aldığını ifade etti.

Güran, 29 Ağustos tarihinde alınan ihbar üzerine sanık Yeşilyayla’nın Gayretköy’deki evinde arama yapıldığını ve iki spor ayakkabısı içerisinde eroin türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Sanığın aleyhine getirilen davaları kabul ettiğini kaydeden Güran, sanığın benzer suçlardan sabıkası olduğunu, daha önce mahkum edildiğini ve şartlı tahliye olduktan hemen sonra aynı suçu işlemeye devam ettiğini söyledi.

Uyuşturucu madde suçlarının yaygınlaştığını, sanıklara ve bu suçu işleme eğiliminde olan kişilere ibret olacak cezalar verilmesi gerektiğini belirten Güran, benzer suçlardan sabıkası olan sanığa hapis cezası vermeyi uygun gördüklerini ve oy birliği ile 4 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20