• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C

Gazze'ye düzenlenen saldırıyı savundu

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, çoğu kadın ve çocuk 2 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze saldırısının "adil ve ahlaki bir operasyon" olduğunu savundu.
Gazze'ye düzenlenen saldırıyı savundu

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze’ye başlattığı askeri saldırılarda ölen 66 İsrail askeri için anma töreni düzenlendi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Moşe Ya'alon'un da katıldığı Batı Kudüs'teki törende konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Gazze saldırılarına ilişkin, "Vatandaşlarını koruması istenen egemen bir devletin gerçekleştirdiği adil ve ahlaki bir operasyondu" dedi.

İsrail 2007 yılından beri abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne geçen yaz düzenlenen askeri saldırıyı savunan Rivlin, "Operasyona giden süreçte ülkemizin güney sakinlerinin üzerine onlarca roket atıldı. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve erkekler şok dalgalarına maruz kaldı" ifadelerini kullandı.

Rivlin, " Gazze saldırılarında ölen İsrail askerleri Oran Şaul ve Hadar Goldin'in ülkelerine dönmeden, İsrail devletinin görevinin tamamlanmış olmayacağını" belirtti.

İsrail halkının "savaş toplumu" olmadığını savunan Rivlin, şöyle devam etti:

"Bizler sınırlarımızı ve varlığımızı korumak için silah kullanmaya zorlanırsak bunu yapmaktan çekinmeyiz. Bir sonraki çatışma bir öncekinden daha da çetin olacaktır. Bu tür bir çatışmanın azimli ve zor bir karar gerektirdiği açık. Gazze Şeridi'nde yaşayanlar ve liderler şunu anlamalı; tahıl ambarımız olan çiçekli kasabalarımızın sürekli tekrar eden saldırılara maruz kaldığı bir durumu İsrail devleti kabul etmeyecektir."

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze’ye başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında çoğu kadın ve çocuk 2 bin 157 kişi hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü. BM istatistiklerine göre, yaklaşık 500 bin kişi okullara sığınmak zorunda kaldı.

İsrail tarafında ise 66 asker, 4 sivil ve bir yabancı uyruklu işçi olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

AA

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20