• BIST 14172.26
  • Altın 6737.66
  • Dolar 47.8709
  • Euro 55.4093
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Girne Antik Liman’daki ahşap rıhtım yenileniyor

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Limanı’nı ziyaret ederek, Antik Limanda bulunan ahşap rıhtımın (iskele) yenileneceğini müjdeledi.
Girne Antik Liman’daki ahşap rıhtım yenileniyor

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Girne Antik Limanı’nı ziyaret ederek, Antik Limanda bulunan ahşap rıhtımın (iskele) yenileneceğini müjdeledi.

Ziyaret sırasında Ataoğlu’na Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç eşlik ederken, yapılacak çalışma ile ilgili yerinde incelemelerde bulundular.

Ataoğlu yaptığı açıklamada Girne Antik Liman içerisinde yer alan ve yatların kullandığı ahşap iskelenin yıprandığını ve değişeceğini ifade ederek İskele Yenileme Projesi kapsamında yer alacak işler ile bilgiler verdi.

İskelenin daha sağlam, çağdaş ve moderin bir tarzda yapılacağını anlatan Ataoğlu, ahşap iskelenin altının çelik karkaslar ile yenileneceğini ve üstünün ahşap malzeme ile kaplanacağını söyledi.

Yapılması planlanan ahşap iskelenin eskisine göre daha geniş düşünüldüğünü dile getiren Ataoğlu, yat turları için satış yapan masaları da bu ahşap zemine alarak limandaki alanın daha rahat kullanılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Ahşap iskele için önümüzdeki hafta ihaleye çıkılacağını da söyleyen Ataoğlu, ekim ayında ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanacağını ve kasım ayında ahşap iskelenin yenilenme sürecinin başlayacağını belirtti.

Yapılacak olan çalışmaların kış aylarında süreceğini ve yeni turizm yaz sezonuna hazır hale geleceğini de ifade eden Ataoğlu, yenilenen Girne Antik Limanı’nı güzelleştirmek için çalıştıklarını ve bunun meyvesini de hem esnafın hemde turizmden ekmek yiyen sektörlerin aldığını vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
  • LAÜ’de “Tek Kampüs, Farklı Gelecekler: Mesleğini Giy”  etkinliği gerçekleştirildi
  • Yangın söndürme helikopteri teslim edildi
  • Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi, 8. yaşını kutladı
  • Üstel: Türkiye ile Tarihi Bir Adım Daha Atıyoruz
1/20