• BIST 12323.94
  • Altın 6563.07
  • Dolar 48.9944
  • Euro 55.6204
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Güney Kıbrıs, ABD ile vizeleri kaldırıyor

Rum Hükümetinin, ABD’ye girişlerde vize zorunluluğun kaldırılmasının, bu yıl sonu veya 2025 yılı başında mümkün olabileceğinden söz ettiği belirtildi.
Güney Kıbrıs, ABD ile vizeleri kaldırıyor

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in dün konuyla ilgili yaptığı açıklamalara yer verdiler.

Habere göre Bakanlar Kurulu öncesinde açıklamalarda bulunan Hristodulidis, ABD’ye giriş vizesinin 2024 yılı sonu veya 2025 yılı başına kadar kaldırılmasına yönelik hedefe ulaşılabileceği şeklindeki temennisini dile getirdi.

Hristodulidis, Güney Kıbrıs ve ABD arasında imzalanan “Stratejik Diyalog Kurulması Anlaşması’nın” önemine vurgu yaparken bir çok bakanlığa ve enerji gibi birçok konuya dayanan anlaşmanın hayata geçirilmesi için çalışmaları yönünde bakanlara da çağrıda bulundu.

Herkesin iş birliğinin gerekliliğinden söz eden Hristodulidis, “Kıbrıs” pasaportu sahiplerinin vizeye gerek duymayacağı ABD programına Güney Kıbrıs’ın dahil edilmesi hedefinin sağlanmasında son aşamada olduklarını, bu nedenle herkesin çalışmasını beklediğini ifade etti.

Habere göre Rum Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis ise Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada ABD’ye giriş vizesinin kaldırılması hedefinin 2024 yılı sonuna veya 2025 yılı başlarına kadar sağlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Letimbiotis, geriye ABD tarafından parametre olarak var olan pratik bir zorluğun kaldığını, bunun da ret oranının yüzde 3’ten az olması şeklinde olduğunu ifade etti.

Letimbiotis, bir diğer deyişle başvuru yapacak Kıbrıs pasaportu sahibi 100 kişiden, 3’ten az kişinin başvurusunun ret edileceğini  belirtti.

Bir soru üzerine Letimbiotis, bu programa başvuruda bulunan herhangi bir ülkenin, bu kriteri-ret edilme oranını-kabul etmesi gerektiğini de ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
1/20