• BIST 13198.84
  • Altın 6822
  • Dolar 48.8504
  • Euro 55.8224
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Güney Kıbrıs’ın Dikkati Anastasiadis’in Paris Seyahatinde…

Güney Kıbrıs’ın Dikkati Anastasiadis’in Paris Seyahatinde…
Güney Kıbrıs’ın Dikkati Anastasiadis’in Paris Seyahatinde…

AB’nin Türkiye’ye karşı yeni yaptırımlar uygulaması konusunda Fransa ile Almanya’nın farklı yaklaşım göstermesi ve bu konunun önümüzdeki Eylül ayında düzenlenecek özel toplantıda ele alınmasına karar verilmesi nedeniyle Güney Kıbrıs dikkatini, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Fransa seyahatine yoğunlaştırdı.
Fileleftheros haberi; “Türkiye-AB İlişkileri Zor Bulmaca… Fransa ve Almanya’dan Türkiye’ye Karşı Yeni Önlemler Konusunda Farklı Yaklaşımlar… Lefkoşa Anastasiadis’in Paris Seyahatine Yatırım Yapıyor” başlık ve spotlarıyla manşete çekti.
Haberde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in son 24 saattir yaptığı temasların, Fransa ile Almanya’nın Doğu Akdeniz bölgesindeki durumun riskini anladığı ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in AB’nin ne yapması gerektiği konusunda birbirinden farklı yönlerde hareket ettiğini gösterdiği kaydedildi.
Gazete, Macron ile Merkel’in, Türkiye’nin AB’deki ortakları Güney Kıbrıs ile Yunanistan’a karşı “meydan okumalarının” nasıl göğüslenmesi gerektiği konusunda birbirinden farklı yönlerde hareket ederken, “çok daha kolay ve tarafsız bir mesele” diye nitelediği Libya konusunda bile birbirinden farklı yaklaşımlar içerisinde olduklarına dikkat çekti.
Habere göre, bu nedenle Güney Kıbrıs, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in önümüzdeki hafta Paris’e yapacağı seyahate çok önem veriyor. Anastasiadis-Macron görüşmesine, Fransa’nın bölgeyle ilgili niyetleri ve Macron’un Türkiye’nin hareketleri konusunda ne kadar kararlı olduğu ortaya çıkacağından Rum Yönetimi bu görüşmeye çok yatırım yapıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20