• BIST 13279.59
  • Altın 6786.16
  • Dolar 48.8324
  • Euro 55.8094
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Güney’de Göçmen Politikası Değişiyor

Güney’de Göçmen Politikası Değişiyor
Güney’de Göçmen Politikası Değişiyor

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, kaçak göçmenlerin ülkeye girişini engelleme politikasını hızlı bir şekilde uygulamak için harekete geçtiği ifade edildi.

Alithia gazetesi “Biz Kovacağız ve Frontex Bize Ödeme Yapacak- Göçmen Politikası Değişiyor” başlıklı manşet haberinde, kaçak göçmenlerin bir şekilde ülkeye girerek, çeşitli merkezler tarafından yönlendirilmeleri sonucunda siyasi sığınma başvurusunda bulunduklarını yazdı.

Bu çerçevede, Mennoya’da, siyasi sığınma başvurusunda bulunanların (başvurularının incelenmesi tamamlanana kadar kalacağı) yeni bir yer inşa edilmesine ilişkin çalışmaların ilerlediğini yazan gazete, Rum İçişleri’nin, sığınma talepleri reddedilenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi için bir çözüm bulduğunu da belirtti.

Haberde, Rum kesiminin kaçak göçmenlerin sınır dışı edilmesi için charter uçuşlar ayarlayacağı, Frontex’in ise masrafları Rum tarafına ödeyeceği ifade edildi.

Gazete, iç sayfadan detaylandırdığı haberinde, kaçak göçmenler için inşa edilecek yeni yerin önümüzdeki Ağustos ayında tamamlanmasının beklendiğini belirtti.

Bu yeni yer hizmete girdiğinde, siyasi sığınma başvurusunda bulunacak kişinin, başvurusu incelenene kadar burada kalacağını ve şu an olduğu gibi serbest bırakılmayacağını kaydeden gazete, başvurunun incelenmesinin en fazla 10 gün süreceğini ifade etti.

Siyasi sığınma başvurusunun reddedilmesi durumunda, bahse konu kişinin hemen ülkesine veya güvenli bir ülkeye gönderileceğini kaydeden gazete, şu an onaylanması için mecliste bulunan mevzuat temelinde, yabancı uyruklu bir kişinin siyasi sığınma başvurusu reddedildiği zaman, buna itiraz etmesi halinde, şu an olduğu gibi Güney Kıbrıs’ta kalma hakkı bulunmayacağını belirtti.

Kişinin bu durumda ülkesine sınır dışı edileceğini ve itirazı görülüp, haklı bulunduğu zaman (eğer bulunursa) Güney Kıbrıs’a dönebileceğini yazan gazete, ancak bu tarz başvuruların haklı bulunmasının zor olarak addedildiğini, çünkü Güney Kıbrıs’a giden göçmenlerin çoğunun savaş bölgelerinden değil, Afrika ve Asya’dan olduklarını ve hayatlarının da tehlikede olmadığına dikkati çekti.

Gazete, Rum kesimindeki “Eşitlik Destek ve Irkçılığa Karşı Hareket” (KISA) Başkanı Doros Polikarpu’nun bugün Meclis’te yapılacak toplantıda milletvekillerinin kaçak göçmenler hakkında bilgilendireceğini ve toplantıya Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris’in de katılacağını ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20