• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C

Hristodulidis ve Kocias’ın gizli tutulan Kudüs ziyareti

Rum ve Yunan Dışişleri Bakanları Nikos Hristodulidis ile Nikos Kocias’ın, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile düzenlenecek üçlü görüşmeye katılmak üzere 13 Eylül’de Kudüs’te olacağı haber verildi.
Hristodulidis ve Kocias’ın gizli tutulan Kudüs ziyareti

Fileleftheros “Hristodulidis ve Kocias Kudüs’e Gidiyor” başlıklı haberinde Rum ve Yunan Dışişleri Bakanlarının İsrail ziyaretlerinin Temmuz ayı sonunda belirlenmesine rağmen gizli tutulduğunu, haberi dün Jerosalem Post isimli İsrail gazetesinin verdiğini yazdı. 
 

Rum ve Yunan Dışişleri Bakanlarının İsrail Başbakanı ile yapacağı görüşmede enerji ve bölgesel konuların ele alınacağını belirten gazeteye göre, Rum tarafından dün konu hakkında yapılan açıklamada sadece “görüşmenin üç ülke arasındaki işbirliği çerçevesinde olduğu ve ilgili bütün konuların ele alınacağı” kaydedildi.
 

KUDÜS’TEN NEW YORK’A
 

Bu görüşmenin, bölge açısından çok kritik bir döneme denk geldiğine işaret edilen haberde, iki Dışişleri Bakanının İsrail Başbakanı ile aynı masada yer alacak olmasının da büyük önem taşıdığına vurgu yapılırken, alınacak kararların ve verilecek mesajların taşıyacağı öneme de dikkat çekildi.
Haberde görüşmenin hemen ardından Hristodulidis, Kocias ve Netanyahu’nun, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere Kudüs’ten direkt New York’a gideceği kaydedildi.

 

ARA İSTASYON MESELESİ 
 

Jerosalem Post’un Güney Kıbrıs’ın Gazze’ye yardımlarda ara istasyon olması konusunun da ele alınacağına işaret ettiğini belirten gazeteye göre, Rum Dışişleri Bakanı, Güney Kıbrıs’ın ara istasyon olması konusunda konuşmaktan dün ısrarla kaçındı ve Netanyahu ve Kocias’la yapılacak görüşme gündeminde bu konunu olmadığını söyledi. 
 

Gazete bu konuya İsrail’de büyük önem verilirken Rum tarafında, tansiyonun olabildiğince düşük tutulmaya çalışıldığına işaret etti. 
 

Alithia, Rum, Yunan ve İsrail Dışişleri Bakanları’nın 13 Eylül’de Kudüs’te bir araya geleceğini, bu görüşmeye Başbakan Netanyahu’nun da katılacağını yazdı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20