• BIST 13198.84
  • Altın 6802.65
  • Dolar 48.8301
  • Euro 55.8137
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hür-İş DAÜ Per-Sen’e destek belirtti

Ahmet Çaluda yazılı açıklamasında, 2014 yılından beri Hür-İş Federasyonuna bağlı Doğu Akdeniz Üniversitesi çalışanlarının örgütlü bulunduğu DAÜPer-Sen’in gücünü kırmaya yönelik operasyonlar yapıldığını iddia etti.
Hür-İş DAÜ Per-Sen’e destek belirtti

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çaluda, DAÜ Per-Sen`e destek belirterek, DAÜ Per-Sen’in, DAÜ memur ve işçilerinin “gasp edilmek istenen haklarını yeniden kazanmak için başlattığı mücadele ve dava süreçlerinde yanında olacağını” bildirdi. 
Ahmet Çaluda yazılı açıklamasında, 2014 yılından beri Hür-İş Federasyonuna bağlı Doğu Akdeniz Üniversitesi çalışanlarının örgütlü bulunduğu DAÜPer-Sen’in gücünü kırmaya yönelik operasyonlar yapıldığını iddia etti. 
Çaluda, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde örgütlü olan diğer bir sendikaya rant sağlamak için sürekli farklı oyunlar denendiğini öne sürerek, şu iddialarda bulundu:
 “Kazanılmış haklarını geriye götürmek; maaş katsayılarını düşürmek amaçlanmaktadır. Konu mahkemelik olmasına rağmen hazırlanan önerge, bir sendikaya ve bazı yöneticilerine rant sağlamak adına Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla Bakanlar Kurulu’na götürülerek, tüzük değişikliği yapılmış ve DAÜ de görev yapan Mmmur ve işçilerin hakları tüzükte yer alan maaş katsayıları düşürülerek budanmıştır. VYK, rektörlük ve mevcut yetkili sendika işbirliği ile adeta yangından mal kaçırırcasına hazırlanan bu önerge hükümet ortakları tarafından da gayrı hukuki bir şekilde tüzük değişikliğine gidilip bakanlar kurulundan geçirilmiştir”
Ahmet Çaluda, yapılan tüm başvurulara rağmen bugüne kadar maaşlara yansıtılmayan maaş katsayılarının yapılan tüzük değişikliği sonrası mevcut yetkili sendikanın ısrarlı talebi üzerine şubat maaşlarına uygulandığını ve DAÜ Bir-Sen’e üye olmayan veya dayanışma aidatı ödemeyen personele tüzük değişikliği tarihinden sonraki günler için maaşları 1,10 dan yani DAÜ Bir-Sen üyelerine göre yüzde 5 eksik ödendiğini kaydetti. 
Çaluda, şöyle devam etti:
“DAÜ çalışanları bu büyük ihaneti yapan sendikayı da, çalışanları arasında ayrım yapan DAÜ Yöneticilerini de hiç bir zaman unutmayacaktır.Hür İş Federasyonu olarak bu mücadelede DAÜ Per Sen`in yanında olacağımızı, DAÜ Memur ve İşçilerinin gasp edilmek istenen haklarını yeniden kazanmak adına, gerek Anayasa mahkemesinde gerekse tüzük değişikliğine gidilmesine sebebiyet verenler ile ilgili karara imza atanlar hakkında açılan davaların takipçisi ve her türlü yasal eylemde yanlarında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20