• BIST 13297.3
  • Altın 6791.79
  • Dolar 48.8319
  • Euro 55.83
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İnsan hareketinin biyomekaniği masaya yatırıldı

İnsan hareketinin biyomekaniği  masaya yatırıldı

 

 ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda ilk kez düzenlenen BioMot 2015 Çalıştayı’nda biyomekanik konusunun önde gelen akademisyenleri çalışmalarını veson gelişmeleri paylaştılar.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda bu yıl ilk kez düzenlenen Biomechanics of Human Motion (BioMot 2015) Çalıştayı, insan hareketinin biyomekaniği ve ilgili alanlarda araştırma yapan akademisyenleri bir araya getirdi.

Teknolojinin hızla gelişmesi insanları daha hareketsiz hale getirerek, masa başında daha fazla zaman geçirilmesine neden olurken, bu hareketsiz yaşam, duruş bozuklukları, karpal tünel ve benzeri rahatsızlıkların görülme sıklığını artırıyor. Diğer taraftan. trafikte yapılan hatalar ve dikkatsizliklerin yol açtığı kazalar nedeniyle her yıl binlerce insan yaralanırken, yüzlerce kişi ise kalıcı hasarlarla yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Gerek hareketsiz yaşamın gerekse kazaların neden olduğu rahatsızlıklara ‘İnsan dokularının özellikleri ve çeşitli yüklere ve harekete dokuların yanıtı ne olacaktır’ sorusuyla yanıt arayan ve bu amaçla insan hareketlerinin mekanik olarak çözümlenmesi üzerine çalışan biyomekanik uzmanlarının bir araya geldiği Biomechanics of Human Motion (BioMot 2015) Çalıştayı’nda, bu alanla ilgili pek çok konu tartışıldı. İngiltere’den Brunel Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Sabancı Spastik Çocuklar Vakfı ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda görevli araştırmacıların katıldığı Çalıştay’da, spor biyomekaniği, eklem ve protezlerin modellenmesi, yürüyüş analizi, otomobil kazalarında boyun incinmeleri, hesaplamalı modelleme yöntemleri, ayak deformasyonlarının incelenmesi ve beyin bilgisayar arayüzü sistemleri masaya yatırıldı.

 

 

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20