• BIST 13198.84
  • Altın 6799.06
  • Dolar 48.8358
  • Euro 55.8276
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

İsmet Akim: "CTP Hükümette Muhalefet Yaşıyor"

İsmet Akim: "CTP Hükümette Muhalefet Yaşıyor"

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu  (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, CTP’nin kendi iktidarında muhalefet yaşadığını iddia etti.

CTP’nin kendine bağlı olan Maliye Bakanlığı’nda işlemlerin çözülmediğini, aksine zora sürüklendiğini ve bakanlıkta işi olanların ancak UBP’liler aracılığıyla işlerini çözebildiklerini ifade eden İsmet Akim, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutçu’nun görevini yapmayarak suistimal ettiğini kaydetti.

AS TV’de yayınlanan Günaydın Çözüm programında Emin Akkor’un sorularını yanıtlayan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim LED ihalesinde borçlanma komitesine başvurmak için 25 Kasım 2014 tarihinde yazılan dilekçeye 5 ay geçmesine rağmen yanıt verilmemesini eleştirdi. Maliye Bakanı Zeren Mungan ve müsteşarını Anayasa’ya aykırı davranmakla suçlayan İsmet Akim, bugün Bakanlar Kurulu’ndan bu konuda bir karar çıkmaması durumunda, kurumun bu ihaleyle ilgili yeni bir karar üreteceğini belirtti.

BAŞBAKANIN İSTEMİNE RAĞMEN OLMADI

Elektrik Kurumu’nun yasaya göre borçlanma komitesine gitmeden de borçlanabileceğinin açık olmasına rağmen, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun istemi üzerine başvurduğunu ama Maliye Bakanlığı’ndan 5 ay geçmesine rağmen yanıt gelmediği için ihalede çıkmaz yaşandığını ifade eden İsmet Akim, “Başbakan talimat vermesine rağmen bir müsteşar buna nasıl olur da uymaz” diye sordu.

GECİKME AYLIK 26 MİLYON TL KAYIP YARATIYOR

Maliye Bakanlığı’nın bu tutumunun LED ihalesinin ileri götürülmemesine yol açtığını ifade eden İsmet Akim, bu projenin 18 ayda maliyetini karşılayacağı ve sonrası süreçte de aylık 28 milyon TL olan sokak aydınlatma ücretlerinin 2 Milyon TL’ye düşeceği ve bunun da faturalara yansıyacak olmasına ragmen yaşanan engellemeye anlam veremediğini kaydetti.

Maliye Bakanlığının bu oyalamasıyla hem kurum hem de halkın 5 ay kaybettiğine vurgu yapan İsmet Akim Bakanlar Kurulu’nun bugün karar üretmemesi durumunda, yönetim kurulunun ihalenin seyriyle ilgili karar vermek zorunda kalacağını, hatta ihalenin iptal edilmesinin bile gündeme geldiğini kaydetti.

(Günlük Kıbrıs)

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20