• BIST 13509.76
  • Altın 6810.56
  • Dolar 48.7157
  • Euro 55.9274
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde Oryantasyon Günleri

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) 2016-2017 öğretim yılı oryantasyon günleri kapsamında tanıtım gezileri yapıldı.
Kıbrıs İlim Üniversitesi’nde Oryantasyon Günleri

Program kapsamında, Türkiye’den ve 3.ülkelerden gelen yeni kayıt dönemi öğrenciler, Ercan Havalimanı,  Gazimağusa ve Girne Limanları`nda karşılandılar.

KİU Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre; “26 Eylül-14 Ekim 2016 tarihlerini kapsayan “ORYANTASYON HAFTASI” süresince adamıza yeni gelen öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek amacıyla düzenlenen gezide Girne ve Lefkoşa’nın tarihi ve turistik yerleri gezildi ve öğrencilere yaşayacakları çevre hakkında bilgi verildi.

“Üniversiteyi Tanıma, Fakülte-Yüksekokul ve Bölüm Yetkilileri ile Bilgilendirme Toplantısı” yeni öğrencilere seçtikleri bölümlerle ilgili bilgi verme ve akademik kadroyla tanıştırma toplantısı olarak gerçekleşti. KİU Konferans Salonu’nunda gerçekleşen toplantıda konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Feray Gökdoğan ve Mütevelli Heyeti İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel öğrencilere üniversitenin hedef ve ilkeleriyle ilgili bilgi verdiler. Mütevelli Heyeti Prof.Dr. Özay Oral kendi tecrübe ve birikimlerini Kıbrıs İlim Üniversitesi’nin yapılanmasında kullanacaklarını ve hedeflerinin nicelikten ziyade nitelik olduğunu, bu amaç için üniversite yönetiminde görev aldığını söyledi. Bilgilendirme toplantısı bölüm hocalarının kendilerini tanıtması ve  bölümleriyle ilgili bilgi vermesinin ardından laboratuvar ve kampüs birimleri öğrencilere tanıtıldı.

Seminer, sinema günleri ve birbirinden eğlenceli çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliği kapsayan Oryantasyon Haftası 17 Ekim’de “Akademik Yıl Açılış Töreni ve Hoşgeldin Partisiyle sona erecek.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20