• BIST 10961.67
  • Altın 6344.73
  • Dolar 49.9955
  • Euro 55.8982
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 11 °C

KKTC'nin yeni kanunlarına, ek kanun çıktı!

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalamıştı...
KKTC'nin yeni kanunlarına, ek kanun çıktı!

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Berova: Onaylanan Ek Anlaşma, tüm lise eğitimini KKTC’de tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının eğitimde yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi açısından önemlidir.

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Berova: KKTC üniversitelerine yerleşmek isteyen TC vatandaşları KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından ‘Lise öğrenimini kesintisiz tamamladığına’ dair onay alması gerekir.

2016-17 Eğitim Öğretim Yılında yürürlüğe girecek olan TC ve KKTC hukukuna göre kurulan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletler arası anlaşma temelinde hazırlanan ek anlaşma TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, anlaşmanın yürürlüğe girmesinin, iki ülke üniversiteleri arasındaki standart ve seviye birliğinin korunması ile TC vatandaşlarının eğitimde yaşadığı mağduriyetlerinin giderilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Berova, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da lise öğrenimini kesintisiz KKTC’nde örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayan TC uyruklu öğrencilerin de KKTC hukukuna göre kurulmuş üniversitelerin ön lisans ve lisans proğramlarına, üniversitelerin kendi belirlediği kurallar çerçevesinde yerleşebileceğini kaydetti.

Berova ayrıca, bu öğrencilerin diplomalarının denklik işlemine tabi tutulmaksızın TC’de de geçerli olacağını belirtti.

Bakan Berova, KKTC üniversitelerine yerleşmek isteyen TC vatandaşlarının bu anlaşma uyarınca KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığından ‘Lise öğrenimini kesintisiz tamamladığına’ dair onay alması gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haber:

 

İşte KKTC için yeni kanunlar!

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20