• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 7 °C

KTAMS, KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesini istedi

KTAMS, KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetinin giderilmesini istedi

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), KTHY ile ETİ çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla imzalanan Özelleştirme (Değişiklik) Yasası Protokolü’nün hayata geçirilmesini istedi.

KTAMS bugün Maliye Bakanlığı önünde basına açıklaması yaparak, hükümet ve Meclis’i, atılan imzalara sahip çıkmaya davet etti.

KTAMS Başkanı Mehmet Kaptan, bakanlık önünde yaptığı açıklamada, sendikanın Aralık 2014 ile Şubat 2015’te hükümetle KTHY ve ETİ çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla imzaladığı protokolün Maliye Bakanı Zeren Mungan tarafından kabul edilmediğini iddia etti. Kaptan, Mungan’ın Başbakan ile Başbakan Yardımcısını “çiğneyerek” yasa hazırlamayı ve Bakanlar Kurulu’na sunmayı red ettiğini savundu.

Kaptan, “Bu Hükümetin başı kim? Kim idare ediyor? Nerelerden kontrol edilip idare ediliyor? KTHY ve ETİ çalışanlarının mağduriyetleri nereye kadar? Ülke emekçisinin kaderi bir kişi veya uzaktan birilerinin iki dudağı arasında mı? Ülkede seçtiklerimiz ve seçtiklerimizin yapacağı herşeye boynumuz kıldan ince. Günü geldiğinde memnuniyetimiz olmazsa hesabını sandıkta verirler. Ama birilerinin biryerlerden idare edilmesine veya atanmışların vereceği kararlara asla razı değiliz ve reddederiz” dedi.

Sözün bittiği yerde olduklarını belirten Kaptan, ülkede uzun zamandan beri hükümet ile idarenin bulunmadığı ve boşluk bulunduğunu ileri sürdü.

Kaptan, şöyle devam etti

“Hükümet veya idare bitti demeyeceğim, zaten bitti. Uzun zamandan beri ülke maalesef boşluk içerisinde gitmektedir. Eylem yapanlar. İmza atıp imzasının gereğini yapmayanlar.. Bunlara  kimse bişey söylemiyor, hesap sormuyor ve bedel ödemiyor. Bedeli ülkeye hizmet eden emekçiler ödüyor.”

KTHY ile ETİ’de yaşananları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Kaptan, sorumluların yargı önünde hesap vermelerini beklediklerini kaydetti.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20