• BIST 13260.02
  • Altın 6774.03
  • Dolar 48.8302
  • Euro 55.7505
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, hükümeti eleştirdi

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, CTP-UBP Hükümeti’nin “sahte hükümet krizleri yaratarak, sahte kahramanlık yaparak ve koltuğa sıkı sıkı sarılarak, halkı gerçek krize sokmuş durumda olduğunu” savundu.
KTOEÖS Başkanı Gökçebel, hükümeti eleştirdi

KTOEÖS Başkanı Gökçebel, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, KKTC’de “soygun düzeni” yaratıldığını iddia ederek, iktidara gelen hükümetlerin kendi koltukları ve partisel, kişisel menfaatlerini koruma uğruna bu düzenin ortağı, hatta koruyucuları olduklarını öne sürdü.

“ ‘Reform yapacağım’ diye gelen CTP-UBP Hükümeti’nin kısa sürede foyası ortaya çıkmıştır. Sadece bir kesimin yüksek çıkar ve ayrıcalıklarını koruma güdüsüyle hareket eder duruma gelen CTP-UBP Hükümeti, geçek anlamda ne reform yapabilir, ne de yapısal herhangi bir sorun çözebilir” diyen Gökçebel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“CTP-UBP Hükümeti, icraatları ile halkın gözünde itibarını ve temsiliyetini kaybetmiştir. Hızla fakirleştirilen halkımıza dayatılan paketleri, gazinoları, kumarhaneleri…, üniversiteleri, otelleri, limanları, kurumları, suyu, nüfusu, eğitimi, ilahiyatı, uyuşturucuyu,… kayıt dışılığı, GÖÇ Yasası’nı v.s bu hükümetin düzeltmesini beklemek ölü gözünden yaş beklemek anlamına gelmektedir. Oysa harçlara yapılan zamda olduğu gibi her fırsatta halka yük bindirilirken şahinlik yapılmaktadır… Peki hükümet çok kazanana dokunacak mı? Tabii ki hayır. Haklar budanmaya devam edecek mi? Tabii ki evet.”

“Hükümet yeni paketi geçirecek, suyu, elektriği, telefonu, limanları devredecek, hakları budayacak yasaları geçirecek, % 50 den fazla fakirleştirilen halkı kölelik koşullarına mahkum edecek, ama ‘reform yaptım’ diyerek iki yüzlülük yapmaya devam edecektir” diyen Gökçebel, şu iddialara yer verdi:

“Bütçeden % 35 tahsisat alan bakanlar, başkalarının tahsisatını kaldıracak, parti yardımı alacak, müşavir ordusu yaratacak, örtülü ödenek kullanacak, yandaşlarını işe alacak, ataşe atayacak, RHA kullanacak, zengin yandaşların vergisini bağışlayacak, gezmelere gidecek, yüksek maaş alacak ama asgari ücretli, dar gelirli, düşük maaşlı, muhtaç, nüfusunun % 90'ı fakir ve borç batağında, icrada olan halktan da tasarruf beklenecek. Sürekli ‘kaynak yoktur’ deyip eğitim ve sağlığı bile kamusal olmaktan çıkaracak, sosyal devletten, adaletten vazgeçecek ama zavallı halktan yüksek vergi almaya devam edecek, zenginlere, şirketlere ise dokunmayacaktır. % 4.60 gibi sahte enflasyon çıkaran DPÖ verileri oranında artış yapacak ama bir gün sonra harçlara ve direkt halka yansıyan her şeye iki katı zam yaparak verdiğini geri alacaktır.

Halka rağmen, halkçı olmayan politikalar bir bir yürürlüğe konulmuş, konulmaktadır. Halk soyulmaya, enayi yerine konulmaya devam edilmektedir. İnsanımızın rızkına göz dikilmiştir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20