• BIST 13268.64
  • Altın 6778.38
  • Dolar 48.8291
  • Euro 55.8037
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Kutlay Erk Eroğlu’na sert yüklendi

Kutlay Erk Eroğlu’na sert yüklendi

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs Türk gençliğinin dünyayla buluşma mücadelesi verirken, bizzat kendi liderliği tarafından görmezden gelinmenin ve ayrılıkçı politikalara malzeme yapılmanın acısını yaşadığını kaydetti.

Erk yaptığı yazılı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nu (KTFF) devre dışı bırakarak, Kuzey Kıbrıs'la ilgili, uluslararası bir organizasyon olan FIFA'ya yönelik başvurusunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Erk açıklamasında, “Türkiye Futbol Federasyonu'nun, KTFF’ye hiçbir bilgi vermeden Kuzey Kıbrıs'ta ‘temsilcilik’ açmak istemesi, buradaki varlığımızı tanımamak ve yok saymakla eş anlamlıdır. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bu girişimi haklı olarak reddetmiştir” ifadelerine yer verdi.

Bu gelişmenin, Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun bir süre önce cumhurbaşkanlığı makamında yaptığı organizasyon sonrasında gündeme gelmesinin bir rastlantı olmadığını savunan Erk, Eroğlu'nun, seçim süreci içerisinde, kendi propagandasını yapmak adına attığı bu adımın, böylesi gelişmeleri de beraberinde getirdiğini iddia etti.

Erk, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i makamında misafir ederek, KTFF’yi itibarsızlaştığı bu organizasyona FIFA’nın gerekli yanıtı vererek, gerçek adresin neresi olduğunu gösterdiğini de ifade etti.

Eroğlu’nu, Kuzey Kıbrıs’ı Türkiye’nin şubesi gibi görmekle eleştiren Erk, görev süresinin dolmasına çok az bir süre kalan Eroğlu'nu “siyasi şovlar adına gençlerin geleceği ile oynamaktan vazgeçmeye” çağırdı.

Erk, KTFF’nin kurumsal kimliğine dünyanın gösterdiği saygıyı Eroğlu ve TFF’den de beklediklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20