• BIST 13198.84
  • Altın 6817.27
  • Dolar 48.8267
  • Euro 55.8278
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Maliye Bakanı Amcaoğlu, İş Kadınları Derneği Heyetini Kabul Etti

Maliye Bakanı Amcaoğlu, İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir İle Berberindeki Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
Maliye Bakanı Amcaoğlu, İş Kadınları Derneği Heyetini Kabul Etti

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir ile berberindeki Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü.

AMCAOĞLU

Bugün öğle saatlerinde bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Maliye Bakanı Amcaoğlu, İş Kadınları Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, kadının gerek iş hayatı, ekonomi, gerekse toplumdaki önemine dikkat çekti. Daha çok kadının iş hayatında daha yoğun pay almasını desteklediklerini söyledi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, yalnızca kamuyu değil, özellikle bu pandemi sürecinde reel sektörün sıkıntılarını da önemsediklerini, kamunun yanı sıra reel sektörün desteklenmesi gerektiğini aksi halde kamunun da büyük zorluklar yaşayacağını bir kez daha yineledi. Bireysel değil, toplumsal refahı düşünmek için tüm paydaşların ortak karar üreterek çalışması gerektiğini belirtti.

CANDEMİR

İş Kadınları Derneği Başkanı Selin Candemir ise sivil toplum örgütlerinin, çağdaş toplumun olmazsa olmazı olduğunu, İş Kadınları Derneği’nin de bu bağlamda toplumsal bir görev üstlendiğini söyledi. Bugün Kıbrıs Türk Kadınının ekonomik yaşamın aktif bir parçası olduğuna dikkati çekti.

Candemir, Covid-19 pandemi sürecinin tüm dünya ile birlikte ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini, bunu takiben dövizin yükselmesi ile bu olumsuz süreçte iş dünyasının yalnız bırakılmaması, doğru ve akılcı kararlarla desteklenmesi gerektiğine işaret ederek, hükümetten bir takım önlemler ve alınması gereken taleplerini aktardı.

Buna göre; “Özel sektörün kredi kullanımına erişimi daha da kolaylaştırılmalı, Devletin almış olduğu harçlarda bir takım indirimlere gidilmeli, Yerli üretici korunup, desteklenmeli, Gümrüklerde kur sabitlenmesine gidilmeli, Girişimciliğin özendirilmesi ve desteklemesi sağlanmalıdır.”

maliye-bakani-amcaoglu,-is-kadinlari-dernegi-heyetini-kabul-etti-(1).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20