• BIST 13274.2
  • Altın 6775.49
  • Dolar 48.8297
  • Euro 55.7953
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Nepal'de feci tıbbı sıkıntı: Yaralılar alkol ile temizleniyor!

Nepal'de feci tıbbı sıkıntı: Yaralılar alkol ile temizleniyor!

Şimdiye kadar 5 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği felakette depremden kurtulanların durumu içler acısı. Yeterli tıbbi malzeme olmaması, salgın hastalık tehlikesi gıda sıkıntısı sebebiyle ülke perişan durumda. İmkansızlıklar sebebiyle bazı hastanelerde dezenfekte edici malzeme yerine viski kullanıldığı belirtiliyor.

Nepal'de Cumartesi sabahı meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından üç günlük ulusal yas ilan edildi. Depremde ölü sayısı 5 bini aşarken, ücra bölgelere ulaşılmasıyla birlikte tıbbi yardım malzemesine ihtiyaç da artıyor. BBC'nin haberine göre bir hastanede dezenfektan olmadığı için yaraların viskiyle temizlendiği belirtiliyor.

Dünyanın en yoksul 16. ülkesi olarak gösterilen Nepal'de Başbakan Sushil Koirala felaketin boyutlarıyla baş edemediklerini söyledi.

Şiddetli yağışlar yardım çalışmalarını daha da zorlaştırırken yüz binlerce kişi çadırlarda kalıyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre deprem, 39 bölgede 8 milyon kişiyi etkiledi. Bu, ülke nüfusunun dörtte birine karşılık geliyor.

10 binden fazla kişinin de yaralandığı depremde hayatını kaybedenler arasında, Everest dağında depremin yol açtığı çığ felaketinde hayatını kaybeden 18 dağcı da bulunuyordu.

Başbakan Koirala televizyonda yayımlanan mesajında "Depremde hayatlarını kaybeden Nepalli ve yabancı kardeşlerimizin anısına bugünden başlamak üzere 3 günlük yas ilan etmeye karar verdik" dedi.

Koirala, daha önce teçhizat ve personel yetersizliği nedeniyle birçok yardım talebine yanıt veremediklerini söylemişti.

Dağlık bölgelerdeki heyelan ve artçı şoklar, yardım ulaştırma çabalarını zorlaştırıyor.

BBC'ye konuşan bir hükümet sözcüsü, helikopterlerden ücra köylere çadır, kuru gıda ve tıbbi malzeme atıldığını ancak hâlâ ulaşılamayan pek çok yerleşim biriminin olduğunu aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20