• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Özçınar, Erzurum’da tarım paneline katılacak

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi”ne katılmak amacıyla bugün Erzurum’a gitti.
Özçınar, Erzurum’da tarım paneline katılacak

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, “6. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi”ne katılmak amacıyla bugün Erzurum’a gitti.

Kongre, Agricities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) iş birliğinde 2-4 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Güzelyurt Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek program kapsamında Özçınar, 3 Eylül Çarşamba günü “Sürdürülebilir Kalkınma, Yerel Yönetimler, Tarım ve İklim Krizi” temalı üst düzey tarım konulu panele ve “WALD E-Parlamento VII. Uluslararası Erzurum Gençlik Liderler” oturumuna katılarak konuşma yapacak.

Özçınar, konuşmasında Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla hayata geçirilen arıtma tesisi aracılığıyla atık suları arıtarak tarımsal alanda kullanımı, suyun geri dönüşümü ve yerel tarımın desteklenmesiyle ilgili uygulamaları katılımcılarla paylaşacak.

Tarım alanında görüşler, yenilikçi uygulamalar ve iş birliği süreçlerinin ele alınacağı programda, ortaya konulacak önerilerle ülke tarımının nasıl daha iyi noktalara taşınabileceği tartışılacak ve Türkiye dışından belediye yetkilileriyle deneyim paylaşımının önemi ele alınacak.

AgriCities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin, 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle kurulan uluslar arası bir organizasyon olduğu belirtilirken, amacının, “tarım ve gıdanın geleceğin dünyasında son derece stratejik öneme sahip sektörler olduğu gerçeğinden hareketle tüm ülke ve şehirlerin birbirleriyle etkileşim içinde olması gerektiğini vurgulamak ve bu doğrultuda faaliyetler yürütmek” olduğu ifade edildi.

AgriCities Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği’nin şu anda Türkiye, Azerbaycan, KKTC, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Filistin, Lübnan, Maldivler, Moritanya, Irak, Ürdün, Etiyopya, Senegal, Mısır, Filipinler, Rusya Tataristan Cumhuriyeti, Benin, Kamerun, Somali, Cibuti ve Senegal’den üyeleri bulunuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
1/20