• BIST 13198.84
  • Altın 6801.13
  • Dolar 48.8333
  • Euro 55.8249
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Özersay:“Kumar oynamak için geldiklerine dair şüphelerim var”

Özersay:“Kumar oynamak için geldiklerine dair şüphelerim var”
Özersay:“Kumar oynamak için geldiklerine dair şüphelerim var”

Özel izinle ülkeye getirilen ve sonra kaçırılan kişilerle ilgili gündem devam ediyor. İlk kez Ada Basını’nın duyurduğu “kumar oynamak için geldiler” bilgisi bugünkü meclis oturumuna damga vurdu. Sabah saatlerinde Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel düzenlediği basın toplantısında, “Bu insanlar yatırım için geldiler” dese de, ilerleyen saatlerde meclis kürsüsünde soruları cevaplayan Bakanlar Kurulu temsilcilerinin cevapları kafaları karıştırdı.


Cumhuriyet Meclisi’nde gerçekleşen bugünkü oturumda Başbakan Ersin Tatar, “bu kişilerin otelden çıkıp çıkmadıklarını bilmiyorum” derken, konu hakkında net bilgi sahibi olma hakkının olduğunu ve bu konuda soruşturma açılması için talimat verdiğini ifade etti.
Günün en çarpıcı açıklaması ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay’dan geldi. Özersay konuşmasında ağırlıkla Turizm ve Çevre Bakanı’nı işaret ederek, “Bu kişilerin ülkeye kumar oynamak için geldikleri yönünde içimde bir kuşku var, bu konu araştırılmalıdır” dedi. Kudret Özersay’ın bu çıkışı sonrası gözler Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’e çevrilmiş durumda.


Öte yandan Merit Gazino’da kumar oynadıkları bilinen bu şahısların apar topar ülkeden kaçmalarına göz yuman hükümetin, bu kişilerin kumar oynadıkları Merit Gazino’yu hala karantinaya alıp kapatmaması Kıbrıs Türk Halkında büyük endişeye neden olmuş durumda. Sağlık uzmanları, bu süreçte Merit Gazino’ya giden insanların kendilerini izole etmeleri ve 14 günlük ev karantinası uygulamaları tavsiyesinde bulunurken, Merit Gazino’nun da bir an önce karantinaya alınması ve 14 günlük süreç boyunca kapalı tutulması, vaka çıkmadığı takdirde yeniden açılma izninin verilmesi gerektiğinin altını çizdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20