• BIST 13198.84
  • Altın 6823.46
  • Dolar 48.8323
  • Euro 55.8321
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Sağlığı Ertelememeli!

İskele Belediyesi Sağlık Birimi ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin işbirliğinde Kansere Karşı Farkındalık ve Toplumu Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bugün (3 Ekim) İskele’deseminer düzenlendi.
Sağlığı Ertelememeli!

İskele Belediyesi Sağlık Birimi ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin işbirliğinde Kansere Karşı Farkındalık ve Toplumu Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında bugün (3 Ekim) İskele’deseminer düzenlendi. Temel Onkoloji Uzmanı Dr. Mine Çağlar tarafından verilen ücretsiz seminer İskele AKM’de gerçekleştirildi. İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşireleri ile Kanser Hastalarına Yardım Derneği İskele Bölge Gönüllüleri Başkanı Ersin Nizam önderliğindeki kadınların katıldığı seminere lise öğrencileri de ilgi gösterdi.

ÇAĞLAR: “ERKEN TEŞHİSTE EN ETKİLİ ARAÇ, ELLERDİR”

İskele AKM’de düzenlenen seminerde kadınlara hitaben konuşan ve meme kanseri hakkında önemli bilgiler veren Temel Onkoloji Uzmanı Dr. Mine Çağlar; kanser hastalığının oluşum mekanizmasını, belirtilerini, en sık görülen kanser türleri, görülme sıklığı, nedenleri, belirtileri ve erken tanı yönünden neler yapılması gerektiğini anlattı.    Erken teşhisin önemine dikkat çeken ve erken teşhiste en etkili aracın insanların kendi elleri olduğunu vurgulayan Çağlar elegelen her kitlenin kanser olmayacağı gibi  yine de kitle görülmesi durumunda derhal doktora gidilmesi gerektiğini ifade etti. Meme Kanserinin önüne geçmenin erken teşhisle mümkün olduğunu söyleyen Mine Çağlar, kadınlara; memeden gelen kanlı renkteki akıntı durumunda, meme ucunda oluşan şekil bozukluğunda, memede oluşan portakal kabuğu görüntüsü durumlarından her hangi birini görmeleri durumunda vakit kaybetmeden doktora gitmeleri çağrısında bulundu. 

MEME KANSERİNE DİKKAT ÇEKEN BROŞÜRLER DAĞITILDI

Dr. Miner Çağlar’ın verdiği seminerde meme kanserinin önüne geçmeyi hedefleyen bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Her yıl 1-31 Ekim tarihleri arasında Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak çeşitli etkinlikler düzenleyen Kanser Hastalarına Yardım Derneği, bu kez İskele Belediyesi Sağlık Birimi’nin de desteğiyle seminer düzenleyerek meme kanseri hakkında en doğru bilgileri kadınlara ulaştırmayı hedefledi.

Seminerin sonunda İskele Belediyesi Meclis Üyesi Huriye Kaşer ve İskele Belediyesi Sağlık Birimi hemşireleri tarafından Dr. Mine Çağlar’a çiçek takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20