• BIST 13198.84
  • Altın 6807.95
  • Dolar 48.8332
  • Euro 55.8599
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Sendikal Platform: “HP ödeneğinin durdurulması yönündeki kararnamenin iptali ve yürütmenin durdurulması İçin ara emri başvurusu yapacağız”

Krizin bedelini çalışanlara ödetmeye niyetlenenler bilmelidirler ki sendikalarımız üyeleriyle birlikte tüm gücüyle sonuna kadar direnecektir”
Sendikal Platform: “HP ödeneğinin durdurulması yönündeki kararnamenin iptali ve yürütmenin durdurulması İçin ara emri başvurusu yapacağız”

Sendikal Platform, hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulması yönünde çıkarılan kanun hükmünde kararnamenin “Anayasa’ya aykırılığı” nedeniyle iptal edilmesi ayrıca yürütmenin durdurulması maksadıyla en kısa sürede ara emri başvurusu yapacaklarını bildirdi.
Sendikal Platform adına açıklama yapan KTAMS Genel Başkanı Güven Bengihan, meclisin açık olduğu bir dönemde kanun hükmünde kararname çıkarılmasının antidemokratik bir anlayışın göstergesi olduğu görüşünü ifade etti ve “Sendikalarımız bu tür antidemokratik uygulamalarla çalışanların haklarının gasp edilmesini asla kabul etmeyecek ve her türlü mücadeleyi ortaya koyacaktır” dedi.
Türk Lirası’nın büyük oranda değer kaybetmesi ile ülkede yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen asgari ücretlilerin, dar ve sabit gelirli çalışanların, engellilerin, sosyal yardım maaşı ile geçinenlerin alım gücünün korunması adına tedbirler alınması için defalarca hükümete çağrı yaptıklarını hatırlatan Bengihan, “Hükümet;  kriz karşısında çalışanları, dar ve sabit gelirlileri koruyacak tedbirler yerine krizin bedelini bu kesimlere ödetmek istemektedir” dedi.
Bengihan açıklamasında şunları kaydetti: 
“Çalışanların enflasyon karşısında alım gücünün korunması açısından çok önemli olan  ve   ülkemizde yaşanan bu kriz sürecinde  çalışanlar için önemi daha da artan hayat pahalılığı ödeneğinin üç aylığına dondurulması yönünde hükümet kanun hükmünde kararname yayınlamıştır. Krizin bedelini çalışanlara ödetmeye niyetlenenler bilmelidirler ki   sendikalarımız üyeleriyle birlikte  tüm gücüyle sonuna kadar direnecektir”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20