• BIST 13287.36
  • Altın 6778.86
  • Dolar 48.8315
  • Euro 55.7281
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 31 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Siyaset Aymazlığı mı yapılıyor?

Taner ULUTAŞ

KKTC’de yapılması tartışılan erken seçim ile ilgili yorumlar yapılırken, yapılan anketlerde gündeme gelmeye başladı. Bazı dostlar, kendilerine yakın partilere anketlerde beklediklerinin altında oy çıkınca seslerini 7 desibelin üzerine çıkartarak ‘Nayır’ demekten geri durmuyor.

Dinazorlar çağından beri her seçim öncesi anketler yapılıyor. Anketler ile halkın nabzı tutularak barajda boğulmayacak olan ve su üstünde kalacak partiler bir bir sıralanarak yazılıyor. Bu konuda yazı yazan gazeteciler, yaylım ateşine tutularak vay senisin yazan ve partimizin oyunu aşağılarda gösteren gazeteci diye eleştiriliyor.

Bir süre önce KKTC’nin birçok bölgesinde 2200 kişi ile birebir yapılan bir anketin sonuçlarını sevgili Ferda Ekinci ile programda dile getirmiştik. Ve bunu gazetemiz Detay’da da yayınlamıştık. Tabi yayınlar yayınlamaz bize hemen ‘Turuncu gömlek’ giydirilerek UBP’li damgası vurulmuştu.

Şimdi bir başka anket ortaya çıktı. Beş aşağı beş yukarı ayni oranlar o ankette de mevcut. Ben daha da ileri gideyim. Diyanellos Sigara Fabrikasından bozma, Meclisi Mebusan içerisinde altın gibi kalbi olan ancak çalışma kapasitesinin ayarı düşük olan bazı vekiller ‘Yolcudur Abbas bağlasan durmaz’ türküsünü söyleyecek.

Sevgili Ferda Ekinci ile Kanal T’deki programda, UBP birinci parti çıkar demiştik. Şimdiki ankette, UBP yine birinci parti çıktı. Biz hata paylarını dağıtmadan rakamları verdiğimiz için %36 küsur dedik, şimdiki ankette %3.5 hata payları da dağıtıldığı için bu rakam %39’a çıktı.

CTP hata payları artırılarak veya düşüldükten sonra %20, Halkın Partisi %18, TDP %8, DP%7 olarak gösteriliyor. Diğer partiler de YDP hariç %1 ile %1.5 olarak gösteriliyor. Bu günkü anket sonuçlarına göre durum bu. Yarın bu durum ne olur onu da zaman gösterecek.

Ben ankete dayanarak ‘Pandoranın kutusundan’ çıkacak vekilleri de söylemiştim. Buna göre UBP’den, Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar, Hamza Ersan Saner, Sunat Atun,  Derviş Ekşici, Güneş Güneşoğlu, Kemal Dürüst, Zorlu Töre, Faiz Sucuoğlu, Dursun Oğuz ve Nazım Çavuşoğlu sandıktan çıkar diye iddiada da bulunmuştum.

Yine ankete göre de CTP’de ise Tufan Erhürman, Asım Akansoy,  Armağan Candan, Mehmet Çağlar, Erkut Şahali, TDP’den Hüseyin Angolemli, Zeki Çeler, Asım İdris  ve Cemal Özyiğit’in DP’den ise Serdar Denktaş’ın yanı sıra, Mustafa Arabacıoğlu’nun, Kenan Akın’ın kazanacağını öne sürmüştüm. Tabi şimdi Afet Gürcafer’de ortaya çıkınca pandoranın kutusu allem galem olacak diyorum.

Halkın Partisinden, Kudret Özersay banko seçilirken, artık insanların sempati ile bakmaya başladığı Tolga Atakan’ın da kazanacağını dile getirdim. Ancak diğer adayların ankette ismi geçmediği için onlar hakkında herhangi bir yorumda da bulunmadım.

Yine ankete bakarak şimdiki duruma göre kazanamayacakların da isimlerini dile getirmiştim. Pandoranın kutusunun kapağını açamayacak vekillerin de Hasan Taçoy, Hamit Bakırcı, Hakan Dinçyürek, Ali Pilli, Hüseyin Erçal Hüseyin Avkıran Alanlı,  Abbas Sınay, Özkan Yorgancıoğlu, Ömer Kalyoncu, Biray Hamzaoğlulları, Birikim Özgür hatta ve hatta Ferdi Sabit Soyer’i bile tehlikede olduğunu belirttim.

TKP/Yeni Güçler Parti Başkanı Mehmet Çakıcı’nın bu durum devam etmesi ve partisinin barajda kalması halinde vekilliğe veda edeceğini de dile getirmiştim.

Birde CTP’den, TDP’den istifalar var açıklamaları ile ilgili bir bilgi vermek isterim. İstifa ettikleri dile getirilen kişiler yazdıkları dilekçelerde biz partimizden istifa etmedik diyor. İstifa etmedilerse ve istifa ettikleri dile getiriliyorsa bu siyaset aymazlığıdır. Bunu da bir yol belirtmek gerekir diye düşünüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20