• BIST 13198.84
  • Altın 6820.44
  • Dolar 48.8229
  • Euro 55.8244
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sol Hareket: "Boş ve hayali çaba içerisine girenler özeleştiri yapsın!"

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, BM Güvenlik Konseyi’nin UNFICYP’nin görev süresini 31 Temmuz 2019 tarihine kadar uzatan Kıbrıs ile ilgili son kararını değerlendirdi.
Sol Hareket: "Boş ve hayali çaba içerisine girenler özeleştiri yapsın!"

Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, BM Güvenlik Konseyi’nin UNFICYP’nin görev süresini 31 Temmuz 2019 tarihine kadar uzatan Kıbrıs ile ilgili son kararını değerlendirdi.BM Güvenlik Konseyi’nin, UNFICYP'nin görev süresini beklenildiği gibi 6 ay daha uzattığını vurgulayan Korkmazhan, “ateşkesin ve çözümsüzlüğün halen hüküm sürdüğü mevcut koşullarda, UNFICYP’nin görev süresinin uzatılmamasını beklemenin boş bir hayal olduğunu söylemiştik” dedi.

Başta Dış İşleri Bakanı Sn Özersay olmak üzere, UNFICYP’nin görev süresinin uzatılmaması yönünde boş ve hayali bir çaba içerisine girenleri özeleştiri yapmaya çağıran Korkmazhan, “Sn Özersay, İtalya’daki ENİ örneğinde de olduğu gibi BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasını engellemek yönünde provokatif, hayali ve boş çabalar içerisine girmişti. Hiç kimse ne halkın gündemini boş yere meşkul etme, ne de kaynaklarını israf etme ve seçimlere dönük yatırım malzemesi yapma hakkına sahip değildir” dedi.

“MÜZAKERELERE FEDERASYON TEMELİNDE BAŞLAYIN!”

Kıbrıs sorununda işbirliğine dayalı model veya iki ayrı devletten bahsedenlerin hayal dünyasında yaşadığının son BM Güvenlik Konseyi kararı ile bir kez daha tescillendiğini kaydeden Korkmazhan, Kıbrıs sorununun çözüm zemini konusunda BM parametlerini ve federasyonu yoksayan yaklaşımların boş ve zaman kaybetmekten başka anlam taşımadığını vurguladı.

BM Güvenlik Konseyi’nin çok net bir şekilde taraflardan süreci olumsuz etkileyip berhava edecek her türlü söylemden kaçınmalarını, BM parametreleri temelinde iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde adil ve kapsamlı bir çözüm taahhütlerini yinelemelerini ve müzakerelere başlamalarını istendiğini vurgulayan Korkmazhan, elektrik ve telefon konuları başta olmak üzere daha fazla Güven Arttırıcı Önlemin hayata geçirilmesinin de talep edildiğini kaydetti.

Korkmazhan taraflara daha fazla zaman kaybetmeden, görev tanımına ilişkin anlaşmanın biran önce sağlanması ve kapsamlı müzakerelerin Guterres Çerçevesi temelinde kaldığı yerden başlaması çağrısında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20