• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

Sucuoğlu: "Organ bağışı konusunda daha duyarlı olunmalı"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirterek, herkesin daha duyarlı olmasını istedi.
Sucuoğlu: "Organ bağışı konusunda daha duyarlı olunmalı"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün arttığını belirterek, herkesin daha duyarlı olmasını istedi.

Bakan Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde görev yapan transplantasyon ekibini kabul etti.

Hastanede yapılmaya başlanan organ nakilleri konusunda Bakan Sucuoğlu ile görüşen  transplantasyon ekibi, bugüne kadar yapılan nakiller hakkında bilgiler verdi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, ülkede 110 kişinin organ nakli beklediğini söyleyerek, bugüne kadar 8 adet kadavradan, 4 adet de canlı kişiden olmak üzere toplamda 12 nakil yapıldığını söyledi.

Sucuoğlu, halkın organ bağışı konusunda bilinçlenmesi için Bakanlık olarak kamu spotları hazırlattıklarını ifade ederek, hazırlanan kamu spotlarının basın yayın kuruluşlarında yayımlanacağını vurguladı.

Hastanede organ naklini gerçekleştiren Transplantasyon ekibinin ihtiyaç ve isteklerini de görüştüklerini söyleyen Sucuoğlu, organ nakli konusunda gereken her türlü desteğin Bakanlık olarak sağlandığını ve sağlanmaya devam edeceğini söyledi.

Sucuoğlu, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Koordinasyon Kurulu’nun organ bağışı konusunda başvuru kabul etmeye devam ettiğini de belirterek, Koordinasyon Kurulu’na başvuran kişilerin, bir form doldurarak ve bunu imzalayarak organlarını bağışladığına dair beyanda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20