• BIST 10961.67
  • Altın 6373.28
  • Dolar 49.9759
  • Euro 56.0276
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 12 °C

Tak'ın kurucusu Said Arif Terzioğlu ölümünün 30. yıl dönümünde anıldı

Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kurucusu Said Arif Terzioğlu, ölümünün 30. yıl dönümünde evine gerçekleştirilen ziyaretle anıldı.
Tak'ın kurucusu Said Arif Terzioğlu ölümünün 30. yıl dönümünde anıldı

Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kurucusu Said Arif Terzioğlu, ölümünün 30. yıl dönümünde evine gerçekleştirilen ziyaretle anıldı.

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı, Terzioğlu’nun eşi Seder ile kızı Hande Terzioğlu’nu Beylerbeyi’ndeki evlerinde ziyaret etti.
Terzioğlu’nun mezarının İstanbul’da olması dolayısıyla geleneksel anma etkinliği Beylerbeyi’ndeki evinde gerçekleştirildi. 
TERZİOĞLU 

Seder Terzioğlu, Said Arif Terzioğlu’nun 1960 ve 70’li yıllarda Kıbrıs’ta yaşanan olayların Türkiye’de ve dünyada duyulması ve bilinmesini sağlamak adına ajansı kurduğunu söyledi.

Seder Terzioğlu, Said Terzioğlu’nun Kıbrıs’a duyduğunu ilgi ve sevginin çok büyük olduğunu dile getirdi, muhabirliği döneminden itibaren, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile oluşan yakınlığı sayesinde adaya geldiğini kaydetti.

Kıbrıs’ta yaşananların Terzioğlu’nun çabaları sayesinde tüm dünyada duyulduğunu belirten Seder Terzioğlu, TAK’ın, eşinin çabalarıyla, çok zor koşullarda, imkansızlıklar içinde kurulduğunu, mesai saati gözetmeksizin 24 saat çalıştıklarını anlattı.

Seder Terzioğlu, eşinin her zaman en iyisini yapmaya çalışan, çalışkan ve dürüst bir kişi olduğunu söyledi.

GÜRDALLI 

TAK Müdürü Fehmi Gürdallı da konuşmasına “Terzioğlu’nu saygı ve minnetle anıyoruz” diyerek başladı.

Said Terzioğlu’nun kurumun temellerini çok zor koşullarda attığını söyleyen Gürdallı, kurucu olarak Terzioğlu’nun Türk Ajansı Kıbrıs’taki yerinin ayrı olduğunu belirtti.

Gürdallı, Terzioğlu tarafından kurulan ajansı, geldiği noktadan daha ileriye taşıma sorumluluğunun farkında olduğunu söyledi. Haber alma hakkının temel insan haklarından biri olduğuna işaret eden Gürdallı, Said Arif Terzioğlu’nun TAK’ı kurarark hem Kıbrıslı Türklerin habere ulaşması hem de sesinin Türkiye ve dünyaya ulaştırılmasına vesile olduğunu dile getirdi. 

Fehmi Gürdallı, Terzioğlu ve ailesinin fedakarlıklarının unutulmayacağını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20