• BIST 14331.21
  • Altın 5996.97
  • Dolar 46.4869
  • Euro 52.8419
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Taksicilerden gazino isyanı!

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Birleşik Taksiciler Birliği heyetini kabul etti...
Taksicilerden gazino isyanı!

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir grup heyet, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ı ziyaret etti.

Gözay:

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Kemal Gözay, görüşmede birliğin sıkıntı ve taleplerini dile getirdi.

Yaşanan ekonomik krizin taksicilik sektörünü de vurduğuna dikkati çekerek sektörün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını belirten Gözay, küresel kriz neticesinde ülkeyi ziyaret eden turist sayısında da büyük düşüşler yaşandığını, az miktarda gelen turistlerin ise taşımacılığını casino ve otellerin üstlenmesinin sektörü zor duruma düşürdüğüne dikkati çekti.

Taksicilerden istenilen vergilerin yeniden gözden geçirilmesini talep eden birlik başkanı, Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu bir kararla T taksi işletme iznini başka bir şahsa devir yapılırken altı asgari ücret verilirken yine Bakanlar Kurulu kararı ile iki asgari ücrete düşürülmesinin yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Devir kayıt dairesinde 3,000TL istenmesi kararının da kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Gözay: “bir taraftan asgari ücret düşürülüyor diğer taraftan da 3,000 TL alınıyor. Bunun da biran evvel kaldırılması ve özel araçlarda alınan koçan parasını vermesini ve devrini almasını sizlerden talep ediyoruz” dedi.

Denktaş:

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise kabulünde yaptığı konuşmada, şuan için bir yanıt vermemekle birlikte talepleri ayrıntısına inceleyeceklerini ve günün sonunda meslek sahiplerini rahatlatacak kararlar üreteceklerini söyledi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler