• BIST 13198.84
  • Altın 6817.13
  • Dolar 48.8331
  • Euro 55.8275
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Taksicilerin %50’si değişiyor

Taksicilerin %50’si değişiyor

Ülkede, 1 Temmuz tarihinden itibaren artık taksilerde çalışma izinli kişilerin çalıştırılamayacağı ve taksileri bundan böyle KKTC vatandaşları ile Beyaz Kimlik sahibi kişilerin kullanabileceğine dikkat çekiliyor. Aynı uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren otobüslerde de uygulanacağı belirtiliyor.

“TAKSİCİLİK SEKTÖRÜNE İVME KAZANDIRACAK”

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Hakan Özkıraç, yüzde 50’si çalışma izinli olan taksicilerin hem toplum hem de turistlerin gözünde zafiyet oluşturduğunu vurguladı ve alınan bu kararın taksicilik sektörünün ivme kazanmasına sebep olacağını belirtti.

Rana SARRO

Ülkede, taksi, otobüs ve minibüs şoförleriyle ilgili alınan karar çerçevesinde, 1 Temmuz tarihinden itibaren artık taksilerde çalışma izinli kişilerin çalıştırılamayacağı ve taksileri bundan böyle KKTC vatandaşları ile Beyaz Kimlik sahibi kişilerin kullanabileceğine dikkat çekiliyor. Aynı uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren otobüslerde de uygulanacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Hakan Özkıraç, yüzde 50’si çalışma izinli olan taksiciler ile ilgili alınan bu kararın umut verici olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde çalışma izinli kişilerin kamu aracı kullanmasının söz konusu olmadığını kaydeden Özkıraç, bu durumun ülkede taksici zafiyetine neden olduğunu işaret etti ve şunları söyledi:

“TAKSİCİLERİN % 50’Sİ KKTC VATANDAŞI DEĞİL”

“Uzun yıllardır beklediğimiz bir yasaydı. Çalışma izni ile taksicilik yapan kişi sayısı çok fazladır. Bugün taksicilerin yüzde 50’si KKTC vatandaşı değildir. Herhangi bir ülkeden gelen kişilerin kamu aracı kullanması turizm açısından çok önemlidir. Ve dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir durum söz konusu değildir.”

“TAKSİ

Cİ ZAAFİYETİ VAR”

“Bizim toplumumuzun gözünde de, dışarıdan gelen turistler açısından da taksici zafiyeti mevcuttur. Birleşik Taksiciler Birliği olarak bu kararı destekliyoruz. Ülkemizdeki işsiz insanların iş bulması ve taksicilik sektörünün ivme kazanmasına neden olacak. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde kamu araçları vatandaş olmayanlar tarafından kullanılmaz. Bizim beklentimiz, bu kararın uygulanması ve polisin gerekli denetimi yapmasıdır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20