• BIST 13198.84
  • Altın 6807.95
  • Dolar 48.8332
  • Euro 55.8599
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

TATAR: “’Denktaş Okulundan Yetişme’ Nitelendirmesi Bir Onurdur”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü ve Rauf Raif Denktaş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Değer Denktaş’ı kabul etti.
TATAR: “’Denktaş Okulundan Yetişme’ Nitelendirmesi Bir Onurdur”

Cumhurbaşkanı Tatar kabuldeki konuşmasında, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın çizdiği yoldan faydalanabildiği ve Kıbrıs konusunda kendisiyle değerlendirme yapma imkânı bulabildiği için duyduğu memnuniyetini belirtti. KKTC’nin egemenliği ve bağımsızlığı için verilen onurlu mücadelenin ve davanın Türkiye ile birlikte yürütüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Rum basınının kendisini “Denktaş okulundan yetişme” olarak nitelendirmesinin aslında bir onur olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, özellikle Doğu Akdeniz’de son yıllarda yaşanan gelişmelerle hidrokarbon zenginliklerinin Mavi Vatan’da paylaşımı ile KKTC’nin rolünün daha da güçlendiğine işaret etti.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, güçlü ekibiyle 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında adaya gelerek verdiği mesajların önemine de vurgu yaptı.

“İKİ DEVLET ANLAYIŞI İLE ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın KKTC için söylediklerinin gerçek olduğunu kaydeden Tatar, Kıbrıs’ta egemen eşitlik temelinde iş birliği içinde olan ve yan yana yaşayan iki devlet anlayışı ile çözüm istediklerinin altını çizdi.

Kıbrıslı Türklerin mücadelesinin Dr. Fazıl Küçük önderliğinde başlayarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile devam ettiğini ve tüm dünyaya bir halk olarak verilen mücadelenin gösterildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı makamında bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Akçay Muhtarı ve Denktaş Vakfı’nın Rauf Raif Denktaş ismini yaşatmak için yaptıkları çalışmaları da desteklediklerini ifade etti.

Akçay Muhtarı Dereliköylü ise, Cumhurbaşkanı Tatar’a yakında açılması planlanan Rauf Raif Denktaş parkı projesi hakkında bilgi aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20