• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 2 °C

Tatar: "Kıbrıs Türkü özgürlüğü ve güvenliği için her türlü özveriye hazır"

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü’nün dün olduğu gibi bugün de özgürlüğü ve güvenliği için her türlü özveriye hazır olduğunu vurguladı.
Tatar: "Kıbrıs Türkü özgürlüğü ve güvenliği için her türlü özveriye hazır"

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türkü’nün dün olduğu gibi bugün de özgürlüğü ve güvenliği için her türlü özveriye hazır olduğunu vurguladı. 

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, 27-28 Ocak 1958 Direnişinin 61’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tatar mesajında, Kıbrıs Türk halkı, adanın, oynanan oyunlarla İngilizler tarafından ele geçirilmesini hiç bir zaman içine sindirmediğini kaydetti.

Rum- Yunan ikilisinin Enosis hayallerinden rahatsız olan Kıbrıs Türkünün yüzünü hep Anadolu’ya dönük tuttuğunu, gönlünde özgürlük beslediğini dile getiren Tatar, ikinci dünya savaşı sonrasındaki paylaşım sürecinin Rum-Yunan ikilisinin Enosis iştahını yeniden kabarttığını ifade etti.

İngiliz sömürge idaresinin orantısız güç kullanarak Lefkoşa’da 5, Mağusa’da 2 olmak üzere 7 kişinin şehit olmasına ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu dile getiren Tatar, bu direnişin, Türkiye’nin Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluş sürecine dahil olmasına neden olduğunu ve TMT’nin mücadelesi sayesinde de Rum-Yunan ikilisinin Enosis’i gerçekleştiremediğini kaydetti.

Tatar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs’ta kendi milli ve dini kimliği ile özgürce, kendi kendini yöneterek yaşamak istediğini gösteren bir kalkışma olması bakımından çok önemlidir. 

Bu direnişle ne İngiliz’e ne de Rum’a teslim olunmayacağı, şehitler vermek pahasına dünyaya gösterilmiştir. Kıbrıs Türkü dün olduğu gibi bugün de özgürlüğü ve güvenliği için her türlü özveriye hazırdır. 

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anar, 27-28 Ocak direnişine katılan ve destek veren tüm halkımızı bir kez daha şükranla yad ederim”.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20