• BIST 13260.02
  • Altın 6774.03
  • Dolar 48.8302
  • Euro 55.7505
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

TDP’den Belediyeler Yasa Tasarısı Açıklaması

Özyiğit: “Belediyelere Kayyum Atanmasına Kesinlikle Karşıyız”
TDP’den Belediyeler Yasa Tasarısı Açıklaması

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, hükümetin ivediliğini istediği Belediyeler Yasa Tasarısı’nın içerisinde belediyelerin gelirlerini artırmaya yönelik olumlu unsurlar olmakla birlikte, kendileri açısından kesinlikle kabul edilemez maddeler de olduğunu söyledi.

Yasa Tasarısı’ndaki 10. maddenin Belediyelerin kötü yönetilmesi durumunda kayyuma atanabileceği öngördüğünü belirten Özyiğit, buna kesinlikle karşı olduklarını vurguladı. Özyiğit, bunun demokrasi ve belediyelerin geleceği açısından çok tehlikeli bir adım olacağı uyarısında bulundu. 

Yasa Tasarısında ayrıca 5 üyesi Bakanlar Kurulu 1 üyesi de Belediyeler tarafından atanacak 6 kişilik bir çalışma komitesinin öngörüldüğünü belirten Özyiğit, bunun da belediyelerin özerkliği açısından çok riskli olduğuna dikkat çekti. Böylesi bir çalışma grubunun, muhalif partilerin elinde olan belediyeleri farklı uygulamalara tabii tutulabilmesine olanak sağladığını belirten Özyiğit, yasa tasarısındaki bu maddelerin belediyelerin geleceği açısından oldukça tehlikeli olacağını ifade etti.

Belediyeleri ilgilendiren bir yasa tasarısı konusunda Belediyeler Birliği ile ne kadar istişare yapılıp yapılmadığını soran Özyiğit, diğer yandan Belediyeler Birliği’nin de kendi içinde sorunları olduğunu,  birliğin gelinen aşamada tüm belediyeleri temsil etmeyen bir konumda olduğunu kaydetti.

Belediyelerde reform yapılması gerektiğini, TDP olarak buna destek verdiklerini ancak bu yapılırken de başka sorunlar yaratmamak gerektiğini kaydeden Özyiğit, bir adım atarken ortak akılla ve en geniş işbirliği ile hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Özyiğit, geçmişte yapılan değişiklikle en ücra yerlerin belediyelere bağlanmasının doğru olduğunu, ancak hizmet alımı noktasında halen ciddi sorunların yaşandığını kaydetti.

Reform yapılırken yerel yönetimleri güçlendirerek yetkilerini artırmak gerektiğini kaydeden Özyiğit, bunun hem toplum hem de ülke açısından bir çok açısından faydaları olacağını kaydetti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20