• BIST 13198.84
  • Altın 6803.79
  • Dolar 48.8351
  • Euro 55.8377
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Türk oteli İngiliz gazetesine manşet oldu

Tursitlere terörist kılıklı animasyon
Türk oteli İngiliz gazetesine manşet oldu
İngiliz gazetesi The Sun, Marmaris'teki beş yıldızlı bir otelde gerçekleştirilen animasyon şovunu manşetine taşıdı. Terörist gibi giyinen animatörlerin havuz başındaki şovunu eleştiren gazete, "Otel personelinden İngilizlere iğrenç IŞİD saldırısı" başlığını attı. Otel yetkilileri, haberin çarptırıldığını belirtti.

Olayın, IŞİD'in Tunus'taki bir otelin plajında düzenlediği terör saldırısından altı hafta sonra gerçekleştiğini belirten The Sun, söz konusu şovun İngiliz turistleri paniğe soktuğunu iddia etti.

Oteldeki müşterilerden Jason Phythian isimli İngiliz elektrikçi, animatörler ellerindeki sahte silahlarla geldiğinde, kendisi dahil birçok turistin havuz başında güneşlendiğini söyledi.

İngiliz turist Jason Phythian, oteldeki şovda yapılanları The Sun gazetesine anlattı.

The Sun'a konuşan 43 yaşındaki Phythian, "İçlerinden biri, üzerinde 'benzin' yazan bir kovayla bana koştu. Üzerime döktü ve bir çakmak çıkardı. Ne olduğunu anlamadığım için ayağa fırladım" dedi.

“FOTOĞRAF KESİLMİŞ”

Habere göre, olayın ardından yaşanan rahatsızlık için özür dileyen İngiliz tur operatörü "Jet2holidays", otel yönetiminin bundan sonra yapılacak şovlarda Arap kostümlerinin kullanılmayacağı konusunda bildirim yaptığını belirtti.

Animatörlerden birinin elindeki bidonun üzerinde "Fuel" (Benzin) yazdığı görüldü.

Şirket sözcüsü, "Bu, Hollywood temalı bir havuz başı şovuydu. Rambo ve Superman karakterlerini içeren bu şov, otelin misafirlerinden her zaman olumlu tepki almıştı" dedi.

Hurriyet.com.tr'ye konuşan otel yetkilileri ise The Sun gazetesinde çıkan haberi yalanlayarak, şov sırasında müşteriler arasında panik yaşandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Otel yetkilileri ayrıca, haberdeki fotoğrafların kesilerek kullanıldığını ve durumun çarpıtıldığını ifade etti.

The Sun, Türk otelindeki olayı manşetine taşıdı.

MISIR’DAKİ OLAYI HATIRLATTI

Benzer bir olay, Tunus saldırısından sadece bir gün sonra Mısır'da yaşanmıştı. Sina Yarımadası'nda Kızıldeniz kıyısındaki turizm merkezi Şarm El Şeyh'te bir otelin animasyon ekibi, sahte silahlarla sahildeki turistleri korkutmuştu. Smokinli bir otel çalışanını, elindeki oyuncak revolver'i İngiliz bir turistin kafasına dayarken gösteren bir fotoğraf İngiliz Daily Mail gazetesinde yayımlanırken, otel müşterileri durumdan şikâyetçi olmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20