• BIST 13779.39
  • Altın 6659.71
  • Dolar 47.6791
  • Euro 55.1258
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Türkiye’de geliştirilen yeni patates çeşitlerinin deneme ekimi yapılacak

Türkiye’de yeni tescil edilen patateslerin ilk kez KKTC’de adaptasyon çalışmaları yapılacak.
Türkiye’de geliştirilen yeni patates çeşitlerinin deneme ekimi yapılacak

Türkiye’de yeni tescil edilen patateslerin ilk kez KKTC’de adaptasyon çalışmaları yapılacak. 
Tarım Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 15 Ocak tarihinde, Tarımsal Araştırma Enstitüsü Türkmenköy İstasyonu’nda gerçekleştirilecek deneme ekimiyle, yeni patates çeşitlerinin ülkeye adaptasyonun incelenmesi ve ülkede mevcut ekimi yapılan çeşitlerle karşılaştırılması amaçlanıyor.
Deneme ekiminin yapıldığı gün, konuyla ilgili olarak üreticilere eğitim de verilecek.
Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenecek olan Patates Yetiştiriciliği Eğitiminde, patatesle ile ilgili yetiştiricilik, gübreleme ve bakım ile hastalık ve zararlılarla mücadele konuları anlatılacak. 
Eğitim, saat 18.00’de Beyarmudu Belediyesi’nin Türkmenköy’deki Mesarya Sosyal Tesisleri’nde yer alacak. 
Patates Yetiştiriciliği Eğitimi, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Pırlak, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Levent Abdullah Ünlenen ve Ziraat Yüksek Mühendisi Ömer Güç tarafından verilecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler