• BIST 13260.02
  • Altın 6770.49
  • Dolar 48.8445
  • Euro 55.7751
  • Lefkoşa 30 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

“UBP’deki İddialar Alarm Verici !”

Ulusal Birlik Partisi’ni bu iddialarla ilgili olarak derhal açıklamada bulunmalı
“UBP’deki İddialar Alarm Verici !”

Toparlanıyoruz Hareketi, 17 Ağustos 2015 tarihinde bir haber sitesinde yayımlanan “Daire Müdürlükleri İçin Müracaat Kabul Edilmeye Başlandı” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. Hareketten yapılan açıklama şöyle:

“17 Ağustos 2015 tarihinde bir haber sitesinde daire müdürlükleri için müracaat kabul edilmeye başlandığı iddiasıyla bir haber yayımlandı.

Haberde, Ulusal Birlik Partisi’nin sorumluluğundaki bakanlıklardaki bazı müdürlük mevkileri için “talip olanlardan müracaat kabul edilmeye başlandı” şeklinde bir iddia ileri sürülmektedir. Yine aynı haberde, söz konusu “müracaatların” UBP Genel Merkez binasında “kabul” edilmekte olduğundan bahsedilmekte ve ilgili “müracaat” formlarına ait olduğu söylenen resimler de yer almaktadır.

UBP’nin bu yaklaşımı “KKTC tarihinde bir ilk” ve UBP Yönetimi’nce “kaynak ve talipli saptaması yapmak” için kullanılan bir “yöntem” olarak tarif edilmekte ve söz konusu yaklaşımın “bazı kesimlerce oldukça güzel ve demokratik bulunurken, bazı kesimlerce de acımasızca eleştirilerek gereksiz bir davranış olarak nitelendiriliyor” olduğundan bahsedilmektedir.

Haberdeki iddiaların gerçek olması durumunda,  kullanılan yöntemde fırsat eşitliği, demokrasi, şeffaflık, iyi yönetim, kaynak saptama ve yönetimi vb. maksatlar açısından bakıldığında son derece vahim olan, buram buram partizanlık kokan bir durumun varlığı apaçıktır.

Başvuruların bu şekilde bir siyasi parti binasında alınması, dolayısıyla kaçınılmaz olarak özellikle o parti mensuplarına yönelik olması, ‘demokratiklik’ adına hiçbir değer taşımamakla beraber tam anlamıyla bir demokrasi ayıbı, hukuk tanımamazlık ve partizanlığın daniskasıdır.

Liyakattan uzak, partizanca yapılacak olan bu gibi işlemlerin her seferinde ülkede yaşayan tüm vatandaşların aleyhine olduğunu, düzelmesini istediğimiz sistemin daha da kötüleşmesine sebep olacağını bir kez daha hatırlatma gereğini duyuyoruz.

Toparlanıyoruz Hareketi, ülkedeki siyasi bozulmanın en azından daha da ileri gitmesine kimsenin tahammül göstermemesi gerektiğini ve siyasi bozulmaya katkı koyacak her tavrın karşısında kararlı ve bir duruşun sergilenmesi gerektiğini düşünmektedir. Bu bağlamda, Ulusal Birlik Partisi’ni bu iddialarla ilgili olarak derhal açıklamada bulunmaya, diğer siyasi partileri, Meclis’i ve Cumhurbaşkanı’nı da iddiaların araştırılması için gerekli adımları atmaya çağırırız.”

 

Toparlanıyoruz Hareketi

(Temiz Toplum Derneği)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20