• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 9 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 1 °C

UKÜ, Güzel sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Berlin’e teknik gezi düzenledi

UKÜ, Güzel sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Berlin’e teknik gezi düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, 2014-15 Akademik dönemini Berlin’e düzenledikleri teknik gezi ile tamamladı.

Geniş kapsamlı bir program dâhilinde düzenlenen 8 günlük gezide birçok mimari yapı incelendi.  Parlamento binası, Filarmoni, Soykırım anıtı, Daniel Liebeskind’in tasarladığı Yahudi Müzesi, Mimari Çizim müzesi, Bauhaus Arşivleri, Olimpiyat Stadı incelenen yapılar arasındaydı.  Filmlerde mekan olarak kullanılan Tierheim hayvan barınağı ve krematoryum da teknik gezinin programında yer aldı.  Potsdamer Platz, Alexanderplatz ve Potsdam ve gezilen yerlerden bazıları oldu.

Aralarında yükseklisans ve doktora öğrencilerinin de bulunduğu on üç kişilik öğrenci grubuna, Doç. Dr. Marko Kiessel, Yrd. Doç. Dr. Afet Çeliker ve Yrd. Doç. Dr. Cemil Atakara eşlik etti.

Teknik gezide Modern Mimarlık akımının öncüleri arasında olan Le Corbusier, Bruno Taut gibi mimarların tasarladığı konutlar da özel rehberler eşliğinde incelendi.  Bu kapsamda, 1920’lerde ve 1950’lerde yapılan konut çevreleri analiz edildi.

Yoğun ve disiplinli bir zaman çizelgesinde gerçekleştirilen gezinin öncelikli amacı öğrencilerin mimarlık tarihi gibi derslerinde öğrendikleri konuları birebir görerek tecrübe etmelerini sağlamaktı.  Kültürel ve mimari anlamda birçok yapı ve etkinliğe ev sahipliği yapan Berlin şehrinde gerçekleştirilen teknik gezi, gerek tarihi gerek çağdaş yaklaşımlarıyla, UKÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin vizyonlarını da genişleterek, mesleki anlamda önemli artılar kazandırdı.  Çok başarılı bir şekilde sonuçlanan teknik gezinin, ileriki yıllarda, farklı destinasyonlarda tekrarlanacağı Fakülte yönetimi tarafından bildirildi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20