• BIST 13279.59
  • Altın 6786.16
  • Dolar 48.8324
  • Euro 55.8094
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

UKÜ’de siber güvenlik konuşuldu

UKÜ’de siber güvenlik konuşuldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde Mühendislik Fakültesi tarafından “Siber Güvenlik Semineri” gerçekleştirildi. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde bilişim danışmanlığı, eğitimi ve entegrasyonu alanlarına faaliyet gösteren ve bu alanda Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında olan BT Pro Bilgi Teknolojileri A.Ş.’den Yılmaz Karakul, Abdurrahim Özel ve Özkan Erdoğan konuşmacı olarak yer aldı.

Siber Güvenlik Semineri’nde ilk olarak Yılmaz Karakul, “Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi” hakkında bilgi verdi.  Karakul, Beyaz Şapkalı Hacker olarak tanımlanan kişilerin bilişim suçları işleyen korsanların teknik ve yöntemlerini bilen, korsanların eylemleri sırasında kullandıkları araç ve yazılımları tanıyan, kısaca bilgisayar dünyasının “kötü adamları” ile aynı bilgi ve beceriye sahip, iyi niyetli güvenlik uzmanları olduğunu söyledi.

3 (1)

Seminerin ikinci konuşmacısı Özkan Erdoğan ise “Güvenli Yazılım Geliştirme Eğitimi” konusuna değinerek özel bilgi güvenliği unsurları, güvenli yazılım yaşam döngüsü, PHP için güvenli kodlama prensipleri, PHP için uygulama güvenliği testleri, yazılım güvenliği yönetimi, uygulama güvenliği testleri, kaynak kodu analizi ve güvenli yazılım için konfigürasyon yönetimleri ile ilgili bilgi verdi.

Etkinliğin son bölümünde ise web uygulama güvenliği ve veri tabanı güvenliği eğitimleri Abdurrahim Özel tarafından ele alındı. Özel, web uygulama sızma testleri ve önemi, web uygulama güvenlik bileşenleri ve temel http bilgisi, web uygulamalarına yönelik bilgi toplama evresi, girdi ve çıktı denetiminin nasıl yapılacağı konularını aktardı. Abdurrahim Özel çok sayıda örnek sunarak ele aldığı konuları uygulamalı olarak katılımcılarla paylaştı.

Siber ortamda güvenlik amacıyla kullanılan araçlar, politikalar, güvenlik kavramları, güvenlik teminatları, kılavuzlar, risk yönetimi yaklaşımları, faaliyetler, eğitimler, uygulamalar ve teknolojiler bütünü olan Siber Güvenlik kavramı, kurum ve kişilerin güvenlik özelliklerinin siber ortamda bulunan güvenlik risklerine karşı koyabilecek şekilde oluşturulmasını ve idame edilmesini sağlamayı amaçlar. Bu bağlamda Siber Güvenlik konusu günümüzün en önemli güvenlik konuları arasında yer almaktadır.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda UKÜ Mühendislik Fakültesi tarafından gerçekleştirilen “Siber Güvenlik Semineri” nin sonunda Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erbuğ Çelebi BT Pro Bilgi Teknolojileri A.Ş.’den katılan konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20