• BIST 12290.58
  • Altın 6575.4
  • Dolar 48.9884
  • Euro 55.58
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Üstel: Hükümetimiz sporun her alanına katkı koyuyor

Başbakan Ünal Üstel, üst üste beşinci şampiyonluğunu kazanarak tarihe geçen, 112 golle gol rekoru ve 80 puanla puan rekoru kıran Mağusa Türk Gücü Kulübü Başkanı Koral Bozkurt, yöneticilerini ve futbolcularını kabul etti.
Üstel: Hükümetimiz sporun her alanına katkı koyuyor

Başbakan Ünal Üstel’e kabulde spordan da sorumlu Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu eşlik etti.

Kabulde bir konuşma gerçekleştiren Başbakan Ünal Üstel, Mağusa Türk Gücü Futbolcuları, yöneticileri ve teknik heyetini beş yıl üst üstte elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Kıbrıs Türk Mücadele tarihine vurgu yapan Başbakan Ünal Üstel, “1974 yılı öncesinde bile oluşan baskılara rağmen biz köylerimizde kentlerimizde futbolu kendi aramızda devam ettiriyorduk. Çünkü bizim varoluş mücadelemizde gençlerimizin de katkısı büyüktü.  O dönem gençlerimizin futbol oynaması önemli durumdu. Gençlerimizin oldukları bölgede futbol oynaması demek kaldıkları bölgeyi de terk etmemesi demekti. Bizler o günlerden bugünlere böyle geldik” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, “Hükümetimiz bütçe imkanları dahilinde sporun her alanına katkı yapmaya devam ediyor. Yaşanılan tüm zorluklara rağmen ülke sporunun gelişimine katkı sağlayan başta Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü olmak üzere tüm spor kulüplerimizin gösterdiği çaba bizim için çok değerlidir. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte KKTC’nin gençleri  çok daha büyük başarılar elde edecektir. Hükümet olarak gençlerin önünü açmak, ülkelerinde kalmalarını sağlamak ve ambargolar karşısında sporda karşılaştıkları sıkıntıları aşmak için Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile de mücadelemizi sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

KORAL BOZKURT: “İLK DEFA BİR BAŞBAKAN NEZNİNDE TEBRİK ALIYORUZ”

Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü Başkanı Koral Bozkurt’da kabulde konuşma yaparak, “Öncelikle bizlere davette bulunan Başbakanımız Ünal Üstel’e teşekkür ederiz. Mağusa Türk Gücü Spor Kulübü olarak beş yıldır şampiyonluk başarısına ulaşsak da ilk defa bir Başbakan nezninde tebrik alıyoruz. Bu durum bizler için çok kıymetlidir. Siyasilerin Futbola bakışının daha da ileriye gitmesi en büyük temennimizdir. Bizler spora katkı sağlarken en büyük temennimiz daha sağlıklı bireyler yetiştirmektir” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
1/20