• BIST 12592.76
  • Altın 6527.45
  • Dolar 48.9935
  • Euro 55.7192
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

"Üstel partiye zarar veriyor"

Taçoy, UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel’i eleştirdi ve Üstel’in partiye zararlar verdiğini ileri sürdü.
"Üstel partiye zarar veriyor"

Basında, sosyal medyada ve muhalefetin dilinde dolaşan iddialar varken kendisini “muhalefet ağzı ile konuşuyor” diye suçlayanlara karşı sessiz kalmayacağını kaydeden Taçoy, UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel’i eleştirdi ve Üstel’in partiye zararlar verdiğini ileri sürdü.

“Başbakan Üstel’in daha önceki girdiği kurultayda 500 oy bile alamadığını ve üyeleri ötekileştirdiğini” belirten Taçoy,  “Bizim hedefimiz parti yapısını ve yönetimini, tabanımızın birlikteliğiyle yeniden inşa etmektir. Partimizi hak ettiği yere çıkarmak için yola çıktık. Sizin parti içindeki yönetim tarzınızın yarattığı sorunları tüm Ulusal Birlik Partililer bilmektedir” dedi.

Taçoy parti içi demokrasi ve demokrasiye saygının önemine işaret etti.

İki kişinin UBP Genel Başkanlığı adaylığından çekilmesi konusunda Üstel’i suçlayan Taçoy, “Bu sizin demokrasi anlayışınızı net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

“Partililerimiz, ama özellikle KKTC halkı neyin ne olduğunu, hükümete olan güven ve yarınlara karşı duyulan umutsuzluğun ve her geçen gün büyüyen öfkenin, devletimize ve partiye büyük zararı olacağının farkındadır” ifadelerini kullanan Taçoy, “Partimizin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu istikrar doğru yönetilen bir Ulusal Birlik Partisi’nin istikrarıdır” dedi.

“Partiyi ve partilileri sosyal medya ve medya mecralarında zora sokmaya kimsenin hakkı olmadığını” kaydeden Taçoy, “Bizler, önümüzdeki iki yıl içerisinde üç önemli seçim varken partimizi toparlama ve tüm seçimleri kazanma yolunda tüm ekiplerimiz ve parti üyelerimizle yola koyulduk” ifadelerini kullandı.

“Hiçbir makam partimizden önemli değilse; partimizi ve ülkeyi getirmiş olduğunuz durumdan dolayı özür dileyiniz, size verilmiş olan görevin bittiğini kabul ederek partimizin önünü açınız” diyen Taçoy, Üstel’in kaleme alınan açıklamasında, kendilerinin kullanmadığı sözcüklere atıfta bulunulduğunu, “hakaretler” diye yanıltıcı ifadeler kullanıldığını savundu.

Taçoy, “Buradaki niyet bellidir. Eski moda korkutma taktikleri ile aslında hedef bizler değil, UBP tabanıdır. Baskı, korkutma yöntemi ile bütün bürokratlar, parti yöneticileri ile birlikte partililerimizin tehdit altında olduğunu herkes iyi bilmektedir. Hatta vekillerimiz ve bakanlarımız da zorunlu açıklama yapılması için baskı altındadırlar” ifadelerini kullandı.

Taçoy, Başbakan Üstel’e çağrıda bulunarak “Gelsin bu ve tüm diğer konuları karşılıklı bir şekilde ve herhangi bir zaman kısıtlaması olmadan, kendisinin dilediği bir kanalda ve yine kendisinin de onaylayacağı bir moderatör karşısında konuşalım. Halkın karşısına çıkalım. Herkes neyin ne olduğunu, kimin ne olduğunu tüm çıplaklığıyla görsün. Belgelerle konuşalım” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
1/20