• BIST 13251.85
  • Altın 6721.47
  • Dolar 48.8252
  • Euro 55.6424
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

YDÜ-DESAM “Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu” gerçekleştirdi

YDÜ-DESAM “Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu” gerçekleştirdi

Yakın Doğu Üniversitesi Senatosu kararıyla kurulan Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi’nin (DESAM) ilk etkinliği “Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu” Girne Park Palace Hotel’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ-DESAM tarafından düzenlenen “Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu” etkinliğine YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Çalış, DESAM Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Kurucu Üyeler Prof. Dr. Nerin Bahçeciler Önder, Prof. Dr. Seda Vatansever, Prof. Dr. Semra Koçtürk, Prof. Dr. Yüksel Sayan, Doç. Dr. Murat Sayan, Yard. Doç. Dr. Ayten Nalbant ve çok sayıda YDÜ’lü genç akademisyen katıldı.

AçılışKursun ilk günkü açılış oturumunda DESAM Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş tarafından katılımcılara KKTC’deki üniversitelerin akademik verileri, Merkez’in kuruluşu, fonksiyonları ve kurs programı hakkında bilgiler verildi.

Üç gün boyunca devam eden “Sağlık Alanında Proje Yazma Eğitimi Kursu” na Diş Hekimliği, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Tıp, Veteriner, Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakülteleri’nden toplam 82 genç akademisyen katıldı. Kurs programı süresince katılımcılara proje yazma konusunda 2 gün teorik, 1 gün uygulamalı eğitimler verildi. Ayrıca yapılan 3 mini panelle eğitmenler Tübitak proje deneyimleri aktardı. Kursun son gününde özellikle KKTC’den başvuru yapılabilen Tübitak projeleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve hali hazırda YDÜ’de Tübitak projesi yürüten öğretim üyeleri tarafından başvuru öncesi ve sonrası karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı.

Kapanışta, ileride yapılacak olan diğer etkinliklere ışık tutması amacıyla katılımcıların kursla ilgili görüş ve önerileri alındı.  YDÜ-DESAM tarafından 2015 sonuna kadar yapılması planlanan projeler katılımcılarla paylaşıldı ve etkinliğe katılanlara belgeleri verilerek kurs programı tamamlandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20