• BIST 13198.84
  • Altın 6799.06
  • Dolar 48.8358
  • Euro 55.8276
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

YDÜ'de Kumcuoğlu ve Kınıklıoğlu konuşma yapacak

Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu ve STRATIM İcra Direktörü Suat Kınıklıoğlu Yakın Doğu Enstitüsü Güvenlik Akademisi’nde Konuşacak
YDÜ'de Kumcuoğlu ve Kınıklıoğlu  konuşma yapacak

Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen Güvenlik Akademisi Sertifika Programı kapsamında iki önemli isim Emekli Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu ve Suat Kınıklıoğlu ABD Dış Politikası ve KKTC-MENA ilişkilerini program katılımcıları ile birlikte irdeleyecekler.  Amerika’nın özellikle Türkiye, KKTC, Yunanistan ve GKRY ilişkileri ile Arap Baharı sonrası KKTC- Ortadoğu konularının tartışılacağı program 30 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 10:00’da Yakın Doğu Büyük Kütüphanesi Salon 4’te gerçekleştirilecek.

 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre Yakın Doğu Üniversitesi, Yakın Doğu Enstitüsü tarafından düzenlenen ve çok önemli isimlerin konuşmacı olarak konuk olduğu, açılısını TBMM eski Başkanı Cemil Çicek’in yaptığı, önceki oturumlarında uluslararası ilişkiler ve güvenlik çalışmalarının önemli uzman ve uygulayıcıları Prof.Dr. İlter Turan, Doç.Dr. Ahmet K.Han, Ergün Olgun, Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, Ercan Çitlioğlu, Necdet Pamir, Faruk Demir, Yavuz Yener ve Reyhan Güner gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı Güvenlik Akademisi Sertifika Programı’nın bu haftaki konukları E. Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu ve STRATIM (Stratejik İletişim Merkezi) icra direktörü Suat Kınıklıoğlu olacaklar.

 

ABD Dış Politikası, KKTC – ABD İlişkileri

YDE Güvenlik Akademisi programı kapsamında E. Büyükelçi Ertuğrul Kumcuoğlu Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü’nde ‘ABD Dış Politikası, KKTC-ABD İlişkileri” başlıklı bir seminer verecek. KumcuoğluKKTC’nin mevcut koşullar ve olası bir çözüm sonrası ABD ile sosyo-ekonomik, sosyo-politik, sosyo-kültürel ilişkileri üzerinde durarak geleceğe dönük projeksiyonlar üretilmesi konusunda bir sunum gerçekleştirecek.

 

Arap Kalkışması Sonrası KKTC-MENA İlişkileri”

Programın bir diğer önemli konuğu ise, STRATIM icra direktörü Suat Kınıklıoğlu olacaktır. Kınıklıoğlu, ‘Arap Kalkışması Sonrası KKTC-MENA İlişkileri’’ başlıklı bir seminer verecek. Programda, Tunus, Mısır, Libya, Suriye olayları sonrası KKTC’nin bölge ülkeleri ile ilişkilerinde mevcut ve olası parametrelere dayalı gelişmeler incelenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20