• BIST 13252.43
  • Altın 6778.84
  • Dolar 48.8349
  • Euro 55.7709
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 28 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Yenilenen Kumsal Parkı 30 Temmuz’da açılıyor

Yenilenen Kumsal Parkı 30 Temmuz’da açılıyor

Telsim ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında imzalanan Kumsal Parkı’nın Yeniden Canlandırma ve Işıklandırma Projesi protokolü kapsamında Kumsal Park’ta başlanan tadilat çalışmaları sona erdi. Lefkoşa’nın tarihi anlamda en önemli parkları arasında yer alan Kumsal Parkı, yepyeni çehresi ve sürpriz teması ile  30 Temmuz Perşembe günü yeniden halkın hizmetine açılacak.

Eskiye ait bir temaya gönderme yapılarak yeniden canlandırılan Kumsal Park’ta,  engelli bireylerin, çocukların ve ailelerin birlikte vakit geçirebileceği teknolojiye uyumlu bir park yaratıldı. Lefkoşa Türk Belediyesi ile Telsim iş birliğinde yürütülen tadilat çalışmaları kapsamında eski oyun grupları ile spor aletleri çıkarılıp, yerine yenileri monte edildi.

GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL YÜRÜYÜŞ PARKURU VE ENGELLİ KULLANIMINA UYGUN SPOR ALETLERİ

Parkta mevcut parkelerin bir kısmı sökülüp, görme engellilerin yürüyüş yolu için engelli parkelerin montajı yapıldı. Parktaki engelli rampaları yenilendi ve spor alanına erişim için bir engelli rampası inşa edildi. Görme engellilere özel yürüme parkuru ve engelli bireylere özel oyun alanı yer aldı. Parkta engelli kullanımına uygun spor aletleri yerleştirilmesi ile engelli bireyler de spor alanında diledikleri gibi özgürce vakit geçirebilecek.

Parktaki oyun alanları kauçuk zemin ile yeniden düzenlendi. Oyun alanında; emniyetli salıncaklar, engelli çocuklar için özel salıncaklar, tırmanma oyun grubu, tahtarevalli ve sürpriz oyuncaklar yerleştirildi. Parkta ayrıca mevcut banklar kaldırılarak, yerine yenileri monte edildi ve dinlenme alanları arttırılarak, parkta vakit geçirecek kişilere geniş dinlenme alanları sağlandı.

Lefkoşa’nın en önemli parklarından Kumsal Parkı, eskiye ait sürpriz bir temayla 30 Temmuz Perşembe günü tüm çocukların ve bölge halkının kullanımına açılacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20