• BIST 11482.6
  • Altın 6555.4
  • Dolar 50.1426
  • Euro 55.9077
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C

YSK belediye meclisi ve ihtiyar heyeti üyelik sayılarını belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belediye meclislerinin çıkaracağı üye sayılarını belediyeler bazında, köy ve mahallelerin çıkaracağı ihtiyar heyeti üyelik sayılarını ise ilçeler bazında belirledi.
YSK belediye meclisi ve ihtiyar heyeti üyelik sayılarını belirledi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), belediye meclislerinin çıkaracağı üye sayılarını belediyeler bazında, köy ve mahallelerin çıkaracağı ihtiyar heyeti üyelik sayılarını ise ilçeler bazında belirledi.

YSK tarafından bugün yayımlanan ilanlara göre, belediye meclisi üye sayıları 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası ile 51/1995 sayılı Belediyeler Yasası uyarınca saptandı.

- Belediye meclisi üye sayıları

Buna göre Lefkoşa ilçesinde Lefkoşa Türk Belediyesi 26, Gönyeli-Alayköy Belediyesi 16, Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi 12 belediye meclisi üyesi çıkaracak.

Gazimağusa ilçesinde Gazimağusa Belediyesi 18, Mesarya Belediyesi 12, Geçitkale-Serdarlı Belediyesi 10, Yeniboğaziçi Belediyesi 10, Beyarmudu Belediyesi 8 ve Tatlısu Belediyesi 6 belediye meclisi üyesi çıkaracak.

Girne ilçesinde Girne Belediyesi 16, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi 14, Dikmen Belediyesi 12 ve Çatalköy-Esentepe Belediyesi 10 belediye meclisi üyesi çıkaracak. Güzelyurt Belediyesi ise 14 üyeyle temsil edilecek.

İskele ilçesinde İskele Belediyesi 12, Erenköy-Karpaz Belediyesi ve Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi 10; Lefke Belediyesi de 10 belediye meclisi üyesi çıkaracak.

- İhtiyar heyetlerinde toplam 960 üye

YSK ayrıca, 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası ile 43/2009 sayılı Köy ve Mahalle İhtiyar Heyetleri Yasası uyarınca ilçeler itibarıyla köy ve mahallelerin çıkaracağı ihtiyar heyeti üyelik sayılarını da belirledi.

Buna göre Lefkoşa ilçesinde 208, Gazimağusa’da 220, Girne’de 224, Güzelyurt’ta 64, İskele’de 192 ve Lefke’de 52 olmak üzere toplam 960 ihtiyar heyeti üyeliği bulunacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20