• BIST 15062.65
  • Altın 6875.66
  • Dolar 45.297
  • Euro 53.4767
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 30 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 23 °C

Yüzlerce yıllık heykel, 'selfie' kurbanı oldu...

Böyle selfie mi olur...
Yüzlerce yıllık heykel, 'selfie' kurbanı oldu...

Lizbon’da Rossio tren istasyonunda bulunan Portekiz Kralı Dom Sebastiao heykeli, bir turistin dikkatsizliği yüzünden paramparça oldu. 24 yaşındaki bir turistin selfie çekmek için tırmanmaya çalıştığı heykel, bir anda yıkıldı ve kırıldı.

Kimliği açıklanmayan turist heykel yıkıldıktan sonra kaçmaya çalıştı ancak polisler tarafından yakalandı. Independent’ın haberine göre Portekiz’in altyapısından sorumlu Infraestruturas de Portugal sözcüsü, heykelin ne zaman onarılabileceğini henüz bilmediklerini söyledi.

‘Neo-Manueline’ tarzı mimariyle inşa edilen Rossio istasyonu 1890 yılında tamamlanmıştı. Şimdi ise koruma altındaki binalar arasında yer alıyor. Heykel, Portekiz’de 1557 ila 1578 yılları arasında hüküm süren Kral Dom Sebastiao’nun heykeliydi. Dom Sebastiao, 24 yaşında Fas’ta Müslümanlara karşı savaştığı Haçlı seferinde öldü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler