• BIST 13248.3
  • Altın 6748.09
  • Dolar 48.6717
  • Euro 55.9921
  • Lefkoşa 34 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 19 °C

9 Ayda 57 Kilo Verdi

Hırs ve azimle 9 ayda 57 kilo veren İnegöllü iş insanı görenleri hayrete düşürüyor.
9 Ayda 57 Kilo Verdi

Hırs ve azimle 9 ayda 57 kilo veren İnegöllü iş insanı görenleri hayrete düşürüyor. Bir devre 133 kiloya kadar çıkan 34 yaşındaki Nurullah Çetinkaya, fazla kilolarından nasıl kurtulduğunu anlattı.

28 yaşından itibaren kilo almaya başlayarak 133 kiloya kadar çıkan iş adamının, 9 aylık sürede 57 kilo vermesi görenleri şaşırtıyor. Genç iş insanı, 5 sene süren obezite hastalığından 9 aylık tedavi sürecinde kurtularak 78 kiloya düştü. 28 yaşından itibaren hızla kilo almaya başladığını ve 133 kiloya kadar çıktığını belirten Nurullah Çetinkaya, ?5 yıl boyunca 133 kilo civarında kaldım. Büyük sorun yaşıyordum. Bir gün bir dostum tedavi olabileceğimi söyledi. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine 16 Nisan 2015 tarihinde bir sıhhat kuruluşuna gittim. Doktorumun tavsiyelerine uyup, tedavi olup kendime dikkat ettim? dedi.

9 aylık tedavi süreci sonucunda 133 kilodan 78 kiloya düştüğünü bildiren Çetinkaya, ?Kilolarımdan kurtulunca dünyaya bir daha geldim sanki. Çok mutluyum. İstediğimi yapıyorum, istediğimi giyiniyorum. Doktorum bana sporu yasaklamıştı. Sağlıklı beslendim, yürüyüş yaptım, her gün yüzdüm. Kilo vermemi bunlara borçluyum. Ben zayıfladım, herkes zayıflasın istiyorum. Kiloluyken üzerime esbap bulamıyordum. İstediğim bir şeyi alamıyordum. Hayatı dolu dolu yaşayan bir insan değildim. Bir saat bile koluma takmak istemiyordum. Kilo verdikten sonra her gün farklı bir şeyler almak istiyorum. Yaşadığımın farkındayım. Kilo benim için en büyük problemdi? diye konuştu.

SAĞLIKLI BESLENİN

Kilo verme sorunu olanlara da tavsiyelerde bulunan Çetinkaya, ?Sağlıklı beslenin, bu kilolardan benim gibi kurtulun, yaşama bir daha başlayın? ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20