• BIST 10759.56
  • Altın 6222.13
  • Dolar 49.9259
  • Euro 55.7152
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

AB Komisyonu’nun Maraş ile ilgili Türkiye’nin tezlerine uyduğu iddia edildi

“AB Komisyonu’nun, Maraş’ın iadesinin yalnızca Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulunması halinde iade edilebileceğini belirttiği” bildirildi.
AB Komisyonu’nun Maraş ile ilgili Türkiye’nin tezlerine uyduğu iddia edildi

“AB Komisyonu’nun, Maraş’ın iadesinin yalnızca Kıbrıs sorununa bütünlüklü bir çözüm bulunması halinde iade edilebileceğini belirttiği” bildirildi.
Fileleftheros gazetesi “Komisyon: Maraş İçin Sert İniş” başlıklı haberinde, AB Komisyonu Kıbrıs Çözüm Destek Birimi Başkanı Kjartan Björnsson’un Avrupa Parlamentosu Dilekçeler Komitesi’nin Maraş raporunun görüşülmeye başlanmasının akabinde yaptığı açıklamalarda, “Maraş’ın yasal sakinlerine iadesinin, Kıbrıs sorununun çözümündeki anahtar unsurlardan biri olacağını” söylediğini yazdı.
Gazete, AB Komisyonu’ndan, Maraş’ın “en kısa yoldan ve doğrudan iadesi” için önce Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyması gerektiğini vurgulamasının beklendiğini; ancak Komisyon’un ve Juncker’in Kıbrıs sorunuyla ilgili grubunun, Türkiye’nin tezleriyle uyum sağlayarak, “Maraş’ın Kıbrıs sorununa bütünlüklü çözüm bulunmasının ardından iade edilmesini” savunduğunu iddia etti.
Habere göre Björnsson, Maraş’ın iadesi de dahil, Güven Yaratıcı Önlemler’i desteklemeye hazır olduğunu da açıklarken, Kıbrıs sorununa bulunacak bütünlüklü çözümün, adadaki iki tarafın liderleri arasındaki müzakereler çerçevesinde bulunması arzusunu dile getirdi.
Gazete, Björnsson’un bu söyleminin, AB Komisyonu’nun Maraş konusunda Türkiye’yi uyarmadığını ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını Türkiye gibi “sildiğini” gösterdiğini iddia ederek, Maraş’ın iadesiyle ilgili çabalara köstek olduğunu öne sürdü.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20