• BIST 13509.76
  • Altın 6817.22
  • Dolar 48.7742
  • Euro 56.0241
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Akçay’a “Rauf Raif Denktaş Parkı”

Akçay Muhtarlığı ve Denktaş Vakfı’nın girişimleri ile, Akçay köyüne Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anısını yaşatmak için “Rauf Raif Denktaş Parkı” yapılıyor.
Akçay’a “Rauf Raif Denktaş Parkı”

Akçay Muhtarlığı ve Denktaş Vakfı’nın girişimleri ile, Akçay köyüne Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anısını yaşatmak için “Rauf Raif Denktaş Parkı” yapılıyor.  

Park projesinin tanıtım etkinliği dün akşam Akçay’da yapıldı.  Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.  

Etkinliğe Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, Milletvekilleri Hasan Büyükoğlu ve Armağan Candan’ın yanı sıra, Denktaş ailesi ve vatandaşlar katıldı.  

Muhtarlık bünyesinde oluşturulan Rauf Raif Denktaş Vakfı Komitesi adına ilk sözü alan Bülent Arkın, bugüne kadar yardımsever işadamlarının katkılarıyla ilk adımı attıklarını, 7 etaba ayrıla projeyi adım adım tamamlayarak hem kurucu Cumhurbaşkanı’nın anısını yaşatmak hem de bölgenin nefes alabileceği yeni bir yaşam alanı yaratmak istediklerini söyledi.  

Komitenin Basın Sözcüsü Özel Tahsin de konuşmasında, Denktaş’ın hayatından kesitler sunarak, mücadelesi ve Kıbrıs Türk halkına yaptığı katkıları anlattı.  

Projeyi gönüllü olarak hazırlayan Yüksek Mimar Gökhan Özdemir, katılımcılara projenin detayları hakkında bilgi verdi.  

Özdemir,  parkın giriş kapısında, Türk devletlerini simgelemek üzere 16 bayrak, Kurucu Cumhurbaşkanının biyografi yazısı, resimleri ve önemli sözlerinin olacağını söyledi.  

21 araçlık otoparkın yer alacağı projede 322 metrekarelik sentetik zemine sahip, basketbol, voleybol ve tenis gibi çok amaçlı kullanılacak sahalar da yer alacak.  

Park içerisinde 61metrekare kapalı, 69 metrekare açık olmak üzere 130 metrekarelik alana sahip kafeterya olmasını planladıklarını kaydeden Özdemir, yine park içerisinde 177 metrekarelik 125 kişilik amfi tiyatro,200 Metrekare oyun parkı,55 metrekare açık alan spor aletleri,18 metrekare kapalı kioks olacağını ifade etti.  

Özdemir, park alanı içerisinde Kurucu Cumhurbaşkanının heykeli, Türkiye ve KKTC abidelerinin de bulunacağını belirtti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20