• BIST 10759.56
  • Altın 6257.29
  • Dolar 49.9332
  • Euro 55.7438
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C

AKP ve MHP müzakerelerinde 'bakanlıkların paylaşımı yapıldı' iddiası

AKP ve MHP müzakerelerinde 'bakanlıkların paylaşımı yapıldı' iddiası

AKP'de koalisyon seçeneklerine ilişkin istişarelerde son haftaya giriliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu hafta eski ve yeni vekillerle bir araya gelecek. AKP'de ibrenin MHP'yi gösterdiği belirtiliyor.

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği istişarelere bu hafta yapacağı görüşmelerle devam edecek. Geçen hafta parti kurmayları ve teşkilatlarla bir araya gelen Davutoğlu, bu hafta ise yeni seçilen vekiller ve eski vekillerle görüşecek.

Milliyet’ten Kıvanç El’in  haberine göre, istişarelerde AK Parti'nin neden oy kaybettiğinin yanı sıra koalisyon hesapları da masa yatırılıyor. Geçen hafta AK Parti-CHP ve AK Parti-MHP koalisyonları ön plana çıkarken, parti kurmayları ve teşkilatlarla yapılan görüşmeler sonucunda MHP ile koalisyon seçeneği ağırlık kazandı.

AK Parti HDP ile koalisyona ise sıcak bakmıyor. AK Parti'nin, bu hafta Resmi gazete'de yayımlanacak resmi sonuçlara kadar koalisyon ortağı konusunda karar vermesi bekleniyor. Kulislere yansıyan bilgiye göre AK Parti, ilk olarak MHP'nin kapısını çalacak. Alttan yürütülen gayrı resmi müzakelerde Meclis Başkanlığı ve bazı bakanlıkların MHP'ye verilmesi konusunda anlaşma sağlandığı iddia ediliyor.

AK Parti'nin kesin sonuçların açıklanmasının ardından MHP ile yürütülecek bu trafiği resmi hale getirmesi ve bu trafiğin hızlanması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuşise koalisyonun partiler arasındaki diyalogla şekilleneceğini söyledi. Kurtulmuş, "Benim kanaatim Sayın Başbakanımızın burada Türkiye'yi tatmin edecek bir koalisyon alternatifini ortaya koyabileceği yönünde. İlk turda çıkar diye tahmin ediyorum. Çıkmazsa da yine millete gideriz" dedi. (t24)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Filo Jet faciasında 9 zanlı bugün 9’uncu kez mahkemeye çıkarılıyor
  • LAÜ’de müzik, dans ve sanat dolu etkinlikler düzenlendi
  • ARUCAD öğretim üyesi Uzman’ın tasarımı “Cup Design Call” kitabında yer aldı
  • Üstel İskele'de vurguladı... Gençlerin hayallerini gerçekleştirmesi için zemin hazırlıyoruz
  • İnsanlar neden telefonlarının kendilerini dinlediğini düşünüyor?
  • Erhürman: İş olsun diye üçlü görüşme yapmam
  • İskele Yarı Maratonu Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
1/20