• BIST 13509.76
  • Altın 6836.07
  • Dolar 48.6656
  • Euro 55.9805
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 32 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 32 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Akpınar “Attığımız adımlar KKTC için çok önemli”

Akpınar “Attığımız adımlar KKTC için çok önemli”

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Nazmi Pınar ile yaptığı sohbette “Atıyor olmakta olduğumuz adımlar, çok güzel sonuçlar ortaya koymakta. Bu da üniversitelerimiz için ve özelde KKTC için çok önemli” dedi.

Nazmi Pınar ile GAÜ kampüste yürüyüşe çıkan Serhat Akpınar, “Zaman zaman kampüste yürüyüşe çıkıyor musunuz?” sorusuna verdiği yanıtta “Günlük olmasa da haftada birkaç kez geziyorum. Özellikle ekip arkadaşlarımın yanımda olması, onlarla kampüsün bilişim programı doğrultusunda birtakım ihtiyaçların da yerinde görülmesi, onun ötesinde heyecanı canlı hissetmek, öğrencilerimizin birtakım sorularına anında yanıt vermek; maillerden veya sosyal medya ortamında paylaşımlarla yanıt vermektense onların sizi karşısında görmesi ve sorularını yöneltmesi daha güzel” dedi.

Asıl sorun çözülmüş değil

Konuşmasında otobüsler konusuna da değinen Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar “Ekonomi Bakanımız Sunat Atun, olaya el koydular ve sorunu çözdüler. Şu anda yaşamakta olduğumuz sorun; araçların gümrükten çıkartılması değil, araçlar bizde hatta kullanmaya başladık ama şu şekilde kullanabildik; taşımacılık yapma izinlerini alamadığımız için filomuzda bulunan daha eski araçları değiştirdik. Diğer araçları beklemeye aldık ve şu anda ‘T’ izinlerinin de çıkmasını bekliyoruz. Tabi bu da yeni bir irade gerektiriyor. Çünkü asıl sorun çözülmüş değil, üniversitelerin taşımacılık sorunu çözülmüş değil, artan öğrenci sayısını taşıyabilmek için aslında araçlarımızı arttırabilmiş değiliz; sadece filomuzu yenilemiş olduk. Ümit ediyorum yakın bir zamanda bu süreci tamamlarız ve izinleri alırız” dedi.

Beş yeni fakülte

Beş parmak projesi hakkında da bilgi veren Akpınar, “Beş yeni fakülte, özellikle çevre yolu ve üzerinde yaklaşık yüzelli bin metrekarelik bir kapalı inşaat alanını kapsıyor. Burada çok ciddi kod farkları var. Bunları çok iyi değerlendiriyoruz. Beşparmak projesi, Girne’nin gerçek anlamda bir çekim merkezi olacak. Adada yaşayan ve Girne’de birçok yaşam kültürünü takip eden insanları, aslında Girne’de arayıp da bulamadığı yaşam koşullarının içerisinde bulmuş olacak” dedi.

Japonlar ürettiğimiz bala talip

Karpaz’da arıcılık ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, “Şu anda yaklaşık 1000 kovana ulaştık. Özellikle ‘Bal Ormanları Projesi’ kapsamında bizimle beraber yetiştirdiğimiz bölge arıcıları, o bölgedeki arıcılarla, o bölge içerisinde yaklaşık 15.000 kovanın olmasını hedefliyoruz. Karpaz Bölgesi’nde var olan doku, endemik flora ve faunanın yapısı şu anda adanın en kaliteli, değerli balının üretilmesine imkan sağlıyor ve bu balın ününü duyan Japonlar bile Türkiye üzerinden Kıbrıs’a gelip şu anda üretilmiş olan balımızı almak istediler” dedi.

Çocuk ve ileri yaş grubuna odaklı

Serhat Akpınar, hastane inşaatıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “1999 Tüketici gelişim programında yer alan bir proje fakat yıllardır adada sağlık alanındaki ilerleme ve ihtiyaç duyulan gelişmenin anlaşılmasında biraz geç davranıldı. Üniversite olarak bizler de gerek arazi ve politika çalışmalarıyla izinlerle çok ciddi zaman kaybettik. Gerek Tıp Fakültesi, gerek Sağlık Bilimleri Fakültesi, gerekse Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri de olmak üzere tüm medikal eğitim alanlarının toplanacağı bir bölge olarak seçilmiştir. Florence Nightingale Hastanesi ile de imzalanan protokol çerçevesinde Girne’de sadece KKTC değil bütün adada ve sağlık turizm programında hizmet verebilecek tüm poliklinikleriyle yatak sayısı ile, tüm cerrahi alanları ile aynı zamanda onu destekleyecek olan tüp bebek ve plastik cerrahi , rehabilitasyon merkezi olmak üzere tüm alanların toplandığı bir hastane olacak. Konum olarak limon ve zeytin bahçeleri içerisinde olması sebebiyle de özellikle rehabilitasyon alanında sağlıklı yaşama ve özellikle bir yeni konu çocuk ve ileri yaş grubuna odaklı bir hastane olacağını düşünüyoruz”

Okul öncesi öğretime yatırım

GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, özellikle okulöncesi ve orta öğretime yönelik çok güzel bir altyapı oluşturulduğunu da belirterek “Daha önce böyle bir çalışma yapılmış değil. Okulun sahip olduğu tüm alanlar kauçuk zeminle oturtuldu. Çocukların herhangi bir şekilde düşme riskine karşı emniyet şartlarına uygun şekilde düzenlendi” dedi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20